Musikalsk nordlys

Harpisten Ellen Bødtker har sammen med noen av våre mest sjangersprengende musikanter laga et stemningsfullt musikalsk bilde av nordlyset.

Ellen Bødtker har skapt musikk ulikt alt annet.

For to år siden ga Ellen Bødtker oss "Sommeren der ute" sammen med Jan Erik Vold og med Arve Henriksen og Eirik Raude som viktige bidragsytere. Det fortalte oss om et åpent musikalsk sinn som ustoppelig tydeligvis var på søken. Nå har hun som eneansvarlig tatt nok et nytt steg og bekrefter det vi ante: Bødtker er en musikant som vil ut, som vil videre.

Bødtker har åpenbart vært og er tiltrukket av det nordiske landskapet og nordlyset. Hun sier at når hun lukker øynene så kan hun høre lyden av det i sin sjel. Når hun da er en utmerket musikant utstyrt med harpe, både akustisk og elektrisk, som instrument, så er mulighetene absolutt tilstede for å uttrykke det hun ser inne i seg.

Når hun i tillegg har funnet Sigbjørn Obstfelders poesi, som Bjørn Floberg formidler på sitt sterke vis, og har invitert med seg de sjangersprengende musikantene Fredrik Møller Ellingsen på samples og elektronikk, Arve Henriksen på trompet, Erik Honoré på synther og elektronikk og Eirik Raude på slagverk, så er det garantister for at vi blir invitert inn i musikalske, sfæriske landskap ingen av oss har vært i tidligere.

"Jeg ser" er annerledes, personlig, mystisk og vakkert. Det holder ei god stund det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ellen Bødtker

Jeg ser

ESB Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg