Historiefortelleren

Christine Sandtorv er så mye, men her forteller hun oss at hun er en visesanger og historieforteller av rang.

Christine Sandtorv har mye å melde.

Veldig mange av oss har et forhold til Christine Sandtorv (41) og hennes musikk – kanskje uten å vite det. Hun var hovedlåtskriver for den flotte trioen Ephemera og "Girls Keep Secrets in the Strangest Ways" er en av de mange herlige sangene hun har skrevet. Etter at Ephemera gikk i dvale et stykke ut på 2000-tallet, fortsatte Sandtorv som soloartist og spesielt med prosjektet Stjerneteller, der hun laget musikk for de minste, har hun markert seg særdeles fordelaktig og vunnet flere Spellemannpriser.

Med "I mellom skyer" er det nok ei ny side av Christine Sandtorv som blir vist fram. Med sin ekte og inderlige bergensdialekt gir hun oss elleve sanger i en flott og vakker visetradisjon. Her er alle effekter lagt bort – her er det budskapet, melodiene, sangene og stemma som skal råde grunnen og du verden som de gjør det.

Sandtorv har et lyst, nesten naivt uttrykk, men ektheten er så gjennomsiktig og uangripelig at det bare er å synke ned i det og bli en del av det. Hun er en moden lyriker – for det er lyrikk i tekstene hennes – med et levd liv å høste fra og hun er en historieforteller- og formidler både gjennom tekstene og melodiene og ikke minst gjennom formidlingen av dem.

Sandtorv skriver om Livet, det med stor L, og når hun har levd og opplevd så mye som hun har gjort gjennom vel 40 år, så er livsendringer på så mange plan sentralt – det å være mor, oppturer og nedturer av ymse slag, de små, men viktige øyeblikkene, mennesker som plutselig ikke er der lenger, kjærligheten som forandrer seg og så mye mer. Dette "forteller" hun om på et vis som gjør at vi lytter intenst og når hun gjør det med assistanse av fine låter – ikke alle like minneverdige, det skal sies – løfta fram av bassisten og gitaristen Anders Bitustøyl, gitaristen og mandolinisten Thomas T. Dahl og saksofonisten og klarinettisten Kjetil Møster – vi snakker a-lag – så har det blitt et visevisittkort av det veldig fine og inderlige slaget.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Christine Sandtorv

I mellom skyer

Ifemmera Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg