Velsmakende og saftig

Om eplene er røde eller grønne, er det én fellesnevner for at de skal passere kvalitetskontrollen: de skal være velsmakende og saftige. Eple Trio er fortsatt det på alle måter. Dessuten viser trommeslager Jonas Sjøvaag meg helt nye sider på egen hånd.

Eple Trio har eksistert i 13 år og blir stadig mer spennende.

Så er de tilbake – Eple Trio. Helt siden jeg møtte dem for første gang i 2004, har det vært høytidsstund hver gang de har gitt oss et nytt visittkort og nå er de her for femte gang.

Bassist Sigurd Hole, trommeslager Jonas Sjøvaag og pianist Andreas Ulvo har hele tida utgjort Eple Trio og det har ført kollektivet sammen på et unikt vis. Samtidig som Eple Trio, det finnes ingen stor filosofisk forklaring på hvorfor gruppa heter akkurat det, har eksistert, har de tre også bidratt sammen med Ingrid Olava, Karl Seglem, Tord Gustavsen, Jon Eberson, Mathias Eick og mange andre til å skape mye uforglemmelig musikk. Det forteller mye om hvilken allsidighet de er i besittelse av og hvilke åpne sinn de er utstyrt med.

Her dukker Eple Trio opp bedre, mer spennende, mer samspilt og mer utfordrende enn noen gang. Med et repertoar der alle tre har bidratt, får vi triomusikk på høyeste internasjonale nivå med referanser til musikk med røtter i både Arild Andersen og Jan Garbareks toneverden og til klassisk musikk – og til veldig mye mer.

Solistisk er det sjølsagt skyhøyt nivå hele veien, men for meg blir det i stadig større grad, kollektivet Eple Trio som tiltaler meg med sitt høyst personlige uttrykk.

Jonas Sjøvaag viser sider av seg sjøl jeg ikke visste om.

Jonas Sjøvaag er en usedvanlig allsidig og mangefasettert herre. I tillegg til å være en utmerket trommeslager både i Eple Trio og i bandet til Karl Seglem, så er han også en framifrå coverlager og grafisk designer. Som om ikke det er nok så er han også en langt framskreden låtskriver, tekstforfatter og arrangør i et unikt poplandskap – og sanger og resitatør!

Alt dette bringer han til torgs på "Skyer over byen". Det viser seg at Sjøvaag har drevet dette vekselbruket i en årrekke, men det har altså gått meg hus forbi.

Her gir han oss åtte låter i et landskap som henter hemningsløst fra visesjangeren, spoken word, alternativ pop, indie og med godvilje også rock.

Sjøvaag framstår som en lyriker som har tenkt gode tanker om Livet – det med stor L – fra start til mål. Han formidler tekstene sine, på norsk hele veien, på et særegent og inderlig vis.

Når han så har med seg Eple-kamerat Ulvo, Roar Nilsen på gitar og Karl-Joakim Wisløff på bass samt Mattis Myrland og Hans Martin Austestad på kor og Marianne Svenning på obo på noen av spora, så er også tonefølget i de beste hender.

Om et kinderegg kan bestå av kun to ingredienser er jeg ikke sikker på – dette egget kan uansett det. Flott og originalt på hvert sitt vis.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Eple Trio

5

Shipwreckords/Musikkoperatørene

Jonas Sjøvaag

Skyer over byen

Shipwreckords/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg