Velkommen!!!

Norge blir som mange vet et rikere land av at vi får impulser utenfra. Den svenske gitaristen Martin Högberg har både studert og seinere slått seg ned her og det skal vi være veldig glade for.

Håkon Mjåset Johansen, Martin Högberg og Aksel Jensen har all grunn til å smile.

I disse opphetede valg- og innvandringsdebattider, er det nok en gang gledelig å kunne melde at at vi her i kongeriket har fått påfyll. Ikke fra så langt unna denne gangen, men jeg kjenner jeg blir varm innvending hver gang det kommer noe eller noen fra fjern eller nær som sørger for at vi utvider horisonten vår.

I dette tilfellet tror jeg det er et gjensidig nyttig vekselbruk ute og går. Den 37 år unge gitaristen, komponisten og bandlederen Martin Högberg, fra jazzmetropolen Brålanda i Västra Götaland der borte hos Carl XVI Gustaf och Silvia, har nemlig bodd i Trondheim og studert på den berømte jazzlinja i flere år og har nå fortsatt reisa nordover og bosatt seg i Bodø.

I mars i fjor gikk han i studio i Trondheim sammen med bassisten Aksel Jensen og trommeslageren Håkon Mjåset Johansen for å lage si debutskive. Det har ført til ei samling på ni låter der Högberg har skrevet åtte og Lennon og McCartney bidrar med "Your Mother Should Know".

De tre møtes i et vakkert, melodiøst landskap med masse luft og plass til alle slik at de både kollektivt og individuelt får plass til å strekke ut. Högberg, som er et nytt bekjentskap for meg, hører hjemme i en slags moderne 60-talls generasjon der melodien spiller ei viktig rolle. Han har utvikla en rein, åpen og tydelig tone i gitaren sin og melodien "Tribute to Wes" sier mye om hvor han hører hjemme stilistisk. Når så Jensen og Mjåset Johansen er empatiske lyttere av ypperste merke, blir dette triojazz det er veldig lett å hygge seg med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Martin Högberg Trio

Panorama

Just for the Records/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg