En skjult skatt

Gitaristen Frode Kjekstad har vært her i en årrekke, men aldri fått den anerkjennelsen han har fortjent. Nå er det på tide at det skjer!

Frode Kjekstad er en gitarist det groooooover av.

Verden kan være et urettferdig sted. Det finnes det opptil flere eksempler på og her kommer ett til. Gitaristen Frode Kjekstad (42) fortjener, om ikke verdensherredømme, så i alle fall mye mer oppmerksomhet og anerkjennelse enn han har fått til nå. Vi snakker nemlig om en plekterfører i superklassen spesielt i souljazz-landskapet unnfanga av gitarister som for eksempel Wes Montgomery og George Benson.

Kjekstad, født, oppvokst og bosatt i jazzmetropolen Lier, har i løpet av de siste tjue åra gitt oss mye hygge både live og på fonogram. Alt, om det har vært som sjef eller sidemann, har holdt meget solid standard, men av årsaker som går et lite stykke utenfor min fatteevne, så har altså den store anerkjennelsen uteblitt.

Blant medmusikanter rundt om på kloden derimot, nyter Kjekstad og hans gitarspill stor aktelse. I 2013 blei han invitert over til The Big Apple, sjølveste jazzhovedstaden, av noen av de aller hippeste gutta i souljazz-klassen. Vi snakker tenorsaksofonist Eric Alexander, trommeslager Joe Farnsworth og organist Mike LeDonne – a-laget med andre ord innen dette uttrykket. Og Frode Kjekstad glir elegant inn i dette laget – ikke overraskende siden han holder samme klasse.

Etter at Kjekstad hadde spilt med denne gjengen på den kjente jazzklubben Smoke i New York, gikk turen i studio og i løpet av en januardag i 2014 – spør ikke meg hvorfor musikken har blitt liggende så lenge på "lageret", men den har i alle fall tålt oppholdet uten problemer – blei fire Kjekstad-låter og fem standardlåter spilt inn. Her får vi alt fra de vareste, mest ettertenksomme ballader via mediumtempo-saker til brennheite opptempo-utflukter.

De fire stortrives uansett utfordring og med hverandre. "A Piece of the Apple" har enkelt og greit blitt nok en bekreftelse på at Frode Kjekstad hører hjemme helt der oppe. Nå må folk rundt om på Tellus få øra opp!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Frode Kjekstad

A Piece of the Apple

Losen Records/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg