Modig og originalt

Setter man sammen to sveitsiske og to portugisiske improsjeler, kan det lett bli noe helt unikt ut av det. Det har det definitivt blitt i dette tilfellet.

Big Bold Back Bone i fri utfoldelse.

Jeg må innrømme at Luis Lopes, Marco von Orelli, Sheldon Suter og Travassos er fire totalt ukjente størrelser for meg. Når det mer enn oppegående portugisiske selskapet Clean Feed Records, med blant annet en rekke norske musikanter og konstellasjoner i stallen, står bak denne utgivelsen, er det en mer enn sterk nok indikasjon på at det er både dyktige musikanter med masse integritet involvert og at det er musikk med visjoner som er på vei.

Sveitserne von Orelli og Suter spiller henholdsvis trompet og sleidetrompet og trommer, mens portugiserne Lopes og Travassos har ansvaret for gitar og elektronikk. Det de unnfanga i Lisboa den 30. november 2015 er en ekskursjon på godt og vel 43 minutter som de har kalt "Immerge" og som jeg lover er ulikt alt annet som har kommet din vei.

Musikken, som er fri for tradisjonell melodikk og rytmikk, oppleves som en søken der fire åpne og kompromissløse musikanter utfordrer seg sjøl, hverandre og oss på vei til noe som gjør at både de og vi må skjerpe alle sanser – uten stans.

Det er stille, det er luft, det er støy, det er kommunikasjon, det er et ønske om å skape noe i mange typer grenseland der samtidskunst/musikk, installasjon og impro spiller sentrale roller. Big Bold Back Bone tør å gå dit ingen har gått før og de gjør det med suksess.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Big Bold Back Bone

In Search of the Emerging Species

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg