Personlig hilsen

Christian Ingebrigtsen er en sangsmed med mye på lager. Her gir han oss sine egne og mest personlige sanger.

Christian Ingebrigtsen har noe eget å komme med.

Det kommer neppe som noen bombe at musikken Christian Ingebrigtsen har stått for opp gjennom åra, ikke akkurat er dagligdags for mine ører. Det kommer den heller ikke til å bli, men siden postmannen var så hyggelig å bringe hans første soloalbum på ti år til heimen, så synes jeg at det er bare rett og rimelig at jeg tilbringer litt tid med den. Og jeg har blitt behagelig overraska.

Jeg lener meg ofte på Duke Ellingtons musikkanskuelse: det finnes bare to typer musikk, god og dårlig. Med den i bakhodet, så faller "Got to Be" helt klart ned i kategorien god. Årsakene er mange for så vidt mange, men de viktigste er at Ingebrigtsen er en flink låtskriver, en bra sanger og en flink formidler. Det holder ei god stund det.

Ingebrigtsen, med ei lang og solid popkarriere bak seg spesielt med gruppa a1, har brukt lang tid på å komme i mål med denne soloskiva. Hovedårsaken er at han har vært en svært opptatt herre på mange områder, blant annet med å skrive låter for andre artister. Noen av låtene han har unnfanga har han underveis skjønt har vært av typen så personlige tar han ikke ville gi dem fra seg – han ville enkelt og greit spille dem inn sjøl når tida var inne.

Nå var han og timeplana endelig klar og de 12 låtene forteller oss om en historieforteller av klasse sjøl om ikke klisjeene helt har fått fri. Låtmessig henter han hemningsløst fra både country, reggae, pop og sikkert mye mer og med sin prikkfri engelskuttale og diksjon, så snakker han garantert til et publikum over hele kloden.

Når så Ingebrigtsen har med seg allsidige kremmusikanter som Rino Johannessen, Hermund Nygård, Børge Petersen-Øverleir og Jonny Sjo, så sier det seg sjøl at tonefølget også er i de beste hender. For alle der ute som vil ha litt påfyll av personlig og ganske ufarlig popmusikk, så er Christian Ingebrigtsen klar.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Christian Ingebrigtsen

Got to Be

Incicon/Cameloso

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg