Unike brødre

Christian og Fredrik Wallumrød har mye på hjertet – som resten av den usedvanlig musikalske Wallumrød-slekta. Her kommer det et nytt strålende eksempel på det.

Fredrik og Christian Wallumrød – brødrene sine det.

For et par år siden kom en vinyl inn døra med tre låter signert Brutter, det vil si Christian og Fredrik Wallumrød. Sammen med søster Susanna og søskenbarn David utgjør Wallumrød-slekta kanskje den mest musikalske gjengen i kongeriket og uansett i hvilken setting vi støter på dem, så har hver og en av dem dette helt spesielle å by på.

Nå er altså Brutter klar med oppfølgeren "Reveal and Rise". All musikken er, som sist, unnfanga av de to i fellesskap. Christian trakterer trommemaskin, synth og elektronikk mens Fredrik har ansvaret for trommene, trommesynth og elektronikk. Var debuten "Brutter" av det unike slaget, så har årets visittkort blitt om mulig enda mer spennende.

Lydlandskapet er av det helt spesielle slaget og rytmisk og melodisk utfordrer de to de aller fleste vedtatte normer. Det betyr ikke at alt er flytende, fritt og uten et definert beat, men det betyr at de utfordrer både seg sjøl og oss til å finne fram til det. Det finnes en helt klart struktur der inne og det er veldig morsomt og spennende å være med på leitinga etter den. Dette er musikk som krever noe og som gir masse tilbake til den som er villig å åpne opp for den.

Storebror Christian, født i 1971 og to år eldre enn Fredrik, har markert seg kraftig som bandleder i en rekke konstellasjoner opp gjennom åra. Fredrik har ikke vært like markant i den rolla, men sammen har de funnet fram til noe de er helt aleine om. Brutter åpner og greit musikalske dører som vi ikke ante fantes før de to inntok høytalerne. Tøft, annerledes og spennende!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Brutter

Reveal and Rise

HUBRO/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg