Ut på tur!!!!

Den engelske forfatteren Victoria Hislop har skrevet nok en roman med "røtter" i Hellas. Du verden så spennende og lærerikt det har vært å bli med henne på tur.

Victoria Hislop har et godt, ekte og usedvanlig nært forhold til Hellas.

Helt siden Hislop debuterte med "Øya", som kom ut på norsk i 2007, har hun hatt et stort internasjonalt publikum som har gledet seg til hennes neste "reiseskildring". For min del er "Postkort fra Hellas" det aller første møtet med Hislops forfatterskap og, etter å ha lest en hel om henne, så var det på høy tid. Forventningene var store, både med bakgrunn i det jeg hadde lest om Hislop og fordi jeg også har et relativt godt forhold til Hellas, og du verden som de blei innfridd.

Det Hislop forfører meg med her er hennes måte å fortelle historia, eller rettere sagt historiene, på. Hun tar oss med til Hellas, men ganske langt borte fra det vi som turister kjenner til – hun tar oss med til det ekte Hellas. Vi blir kjent med ekte grekere på godt og ondt og vi blir kjent med kulturen, lynnet og naturen på et helt nytt vis.

Måten Hislop gjør det på i romanform er både original og troverdig. En engelsk forfatter har truffet sin store "kjærlighet" hjemme på fotballøya og de avtaler å møtes i Hellas. Han reiser i forveien og sender postkort til sin "kjære", men de kommer på sett og vis på avveie. De kommer rett og slett til en helt annen kvinne som også kommer over forfatterens dagbok. Den nye kvinnen blir så fascinert av det hun tyvleser at hun bare må reise til Hellas for å se om det forfatteren skriver stemmer.

Og der starter egentlig denne spennende, vakre og originale rundreisa i dette landet som har slitt så mye og som så mange har blitt så glade i – Victoria Hislop i den grad at hun nå bor store deler av året på Kreta. Boka er fantastisk illustrert med bilder som gjøre den til en slags dokumentarroman også.

Jeg må tilbake til Hellas – snart!!!!!

Victoria Hislop

Postkort fra Hellas

Vigmostad & Bjørke

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg