Det swinger av Grieg

Den norske stringswing-kvartetten Touché Monet tar for seg nasjonalskatten skapt av Edvard Grieg og viser oss at det kan swinge kraftig av salige Edvards fantastiske toneskatt.

Touché Monet sørger for å gi Edvard Griegs toneskatt ny innpakning.

Jon Larsen og Hot Club de Norvège har på mange måter ansvaret og har satt standarden for stringswing her til lands. Den lista er lagt høyt og det er intet mindre enn veldig hyggelig både å se og ikke minst høre at det kommer stadig nye konstellasjoner og musikanter som fører arven videre.

For to år siden fikk jeg stifte bekjentskap med Touché Monet for første gang. Den gang het de Touché! og med debutskiva "Gypset" fortalte de oss at kongeriket hadde fått et nytt stringswingband av meget solid format.

Med "Grieg Swing" mer enn bekrefter gitaristene Johan Tobias Bergstrøm og Bård Helgerud, den amerikanske, men Norge-bosatte fiolinisten Meade Richter og bassisten Fredrik Solberg at de er et band i strålende utvikling. Det swinger og groover noe vederstyggelig av bandet hele veien og det er flotte solistprestasjoner fra alle involverte samt gjesten Georg Reiss på klarinett og tárogató på to av spora.

Repertoaret består av alt fra "Solveigs sang" via "Norsk dans nr 2" til "Mor Åses død" og nesten hele veien viser det seg at Griegs musikk egner seg utmerket i stringswingtapning også – i alle fall når det er herrer med slike kvaliteter som de i Touché Monet er utstyrt med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Touché Monet

Grieg Swing

Hot Club Records/Musikkoperatørene

7 kommentarer

Siste innlegg