Ei levende legende

Steve Winwood er et ikon i populærmusikken og forteller oss med disse 23 låtene henta fra forskjellige konserter hvor stor og viktig han er.

Steve Winwood slo gjennom som 15-åring og er fortsatt i full fyr.

Tangentist, gitarist og vokalist Steve Winwood (69) viste seg fram for første gang som tenåring i brorens jazzband. Det tok ikke lang før omverdenen oppdaga hans unike talent og fra han var 15 var han med i Spencer Davis Group – et band som slo gjennom både på fotballøya og internasjonalt med hits som "I´m a Man" og "Gimme´Some Lovin´". Seinere gikk det slag i slag med supergrupper som Traffic og Blind Faith med kompanjonger som Eric Clapton og etterhvert sto også Winwood fram som soloartist.

Winwood har aldri fått den samme populariteten eller statusen som Clapton, men kvaliteten har det aldri stått på. Med sin miks av soul, rock, bluesrock og jazz, har Winwood skapt et univers som har vært umiskjennelig og bare hans. Han er en melodiker av rang og både som instrumentalist og som vokalist groover det noe vederstyggelig av Mr. Winwood. Det har det gjort siden 60-tallet og det gjør det fortsatt.

På denne doble live cd-en, som også er gitt ut som fire lp-er, gir han oss rundt to og en halv time med en bortimot full gjennomgang av hele karriera si med kjente låter som de to nevnte pluss "40.000 Headmen", "Higher Love", "Why Can´t We Live Together" og "Back in the Highlife Again" – 23 låter i alt.

Med et band med blant andre Richard Bailey på trommer og Paul Booth på saksofon blir dette en heidundrende fest og en solid bekreftelse på at Steve Winwood både har vært og er en gigant innen pop/rock-musikk med solide impulser fra en rekke andre sjangre også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Steve Winwood

Winwood: Greatest Hits Live

Wincraft Records/Border Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg