Hippe Prøysen

Sangskatten etter Alf Prøysen er intet mindre enn tidløs og nå har fem av våre mest lovende unge jazzmusikanter satt sitt eget preg på den også.

Lillebror har gitt noen av Prøysens udødelige viser enda mer liv.

De som har et tett og nært øre til ung norsk jazz, vil nikke gjenkjennende til navnene Siril Malmedal Hauge (vokal), Alf Hulbækmo (piano og munnspill), Henrik Lødøen (trommer), Martin Lie Svendsen (bass) og Martin Miguel Almagro Tonne (gitar). De fem traff hverandre i studietida på Sund folkehøgskole på Inderøy og seinere på jazzlinja i Trondheim. To sunnmøringer, en Oslo-gutt, en bæring og en østerdøl skulle altså forenes i Alf Prøysens vidunderlige og totalt tidløse univers og det var vel ikke alle som så akkurat den komme.

Det hele begynte med at Hulbækmo og Lie Svendsen satt og nynna på sanger som de var bortimot født og oppvokst med og heldigvis er også nye generasjoner til en viss grad i alle fall oppflaska med Prøysen. Snøballen begynte å rulle, gode venner blei kontrakta og ideen med å skape noe eget rundt dette fantastiske materialet var født.

Her har Lillebror tatt for seg elleve kjente Prøysen-sanger som "Nøtteliten", "Jørgen hattemaker", "Slipsteinsvalsen", "Lille måltrost" og "Du ska få en dag i mårå" på et høyst originalt vis – nesten "Belonging"-intro på "Jørgen hattemaker"!!! – men med den aller største respekt. Det skinner tydelig gjennom at de fem har jazzbakgrunn, men dette har likevel ikke blitt noen jazztolkning av Prøysen-universet.

Kall det gjerne ei viseplate, kall det folkemusikk, kall det pop, kall det…….enkelt og greit god musikk tolka og fremført av fem av Harald og Sonjas mest lovende unge jazzmusikanter.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Lillebror

Lillebror

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg