En italiener i New York

"Alle" lovende jazzmusikere vil til New York for å lære og bestige nye tinder. Italienske Simona Premazzi har gjort alvor av det.

Simona Premazzi er på god vei til noe høyst personlig.

Pianisten, komponisten og bandlederen Simona Premazzi (42) er født og oppvokst i utkanten av Milano. Etter studier både der og i Udine stakk hun over fjorden til New York i 2004 og har siden bosatt seg i sjølveste Harlem. Det vitner om en dedikert og målbevisst musikant som altså kaster seg ut på 70000 favners djup i sikkert noe av det mest inspirerende som finnes av jazzmiljø, men også noe av det vanskeligste å slå gjennom i. Der er det mildt sagt mange om beinet!

Til tross for at "Outspoken" er Premazzis fjerde visittkort, så er dette mitt aller første møte med henne. Jeg har heller aldri hørt om henne, men det tar definitivt ikke lang tid å skjønne at Premazzi har ei linje in det hun ønsker å uttrykke. Hun har et personlig uttrykk i pianospillet sitt og etter å ha jobba med personligheter som Greg Osby og Jeremy Pelt, så sier det seg sjøl at hun har kommet fram til noe spennende og attraktivt.

Premazzi er en komponist og pianist sterkt influert av blant andre Ornette Coleman, Andrew Hill og Billy Strayhorn. Det sier en hel del om hvor vi finner henne i det musikalske landskapet – hun tolker også Strayhorns klassiker "Lush Life" i en soloversjon – men ellers er det bare hennes egne låter, samt en av hennes utmerkede tenor- og sopransaksofonist Dayna Stephens, som står på repertoaret.

Med seg i bandet ellers har hun to av New Yorks aller mest etterspurte bassister og trommeslagere, Joe Martin og Nasheet Waits. Produsenten, trompeteren Jeremy Pelt, bidrar også på ett spor og det gjør også den portugisiske vokalisten Sara Serpa, også hun bosatt i New York.

Musikken er åpen, søkende, melodisk, utfordrende, original og spennende. Simona Premazzi har allerede markert seg i New York. Hun fortjener så absolutt et større publikum også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Simona Premazzi

Outspoken

PRE/simonapremazzi.bandcamp.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg