Alle elsker

På et eller annet vis gjør vi jo alle det. Når det gjelder Jens Christian Bugge Wesseltoft så er det mange som elsker hans solopianoutflukter og nå får de endelig mer av det.

Jens Christian Bugge Wesseltoft har et spesielt lys rundt seg.

Foto: Asle Karstad

Det er nå 20 år siden Bugge, for enkelhets skyld, spilte inn "It´s Snowing on My Piano". Det skulle etterhvert vis seg at den blei noe bortimot felleseie hos titusener av nordmenn og en hel del i det store Utlandet også. Hvert år plukkes den fram igjen for at den riktige julestemninga skal sette seg og Bugge reiser rundt med sine tangenter og fyller kulturhus og konsertsaler fra landsende til landsende – år etter år. Han har enkelt og greit skapt noe som er tidløst og som Folket ikke kan få nok av. Han får den store freden til å senke seg – tenk å ha den fantastiske evnen.

Det vil være en overdrivelse å påstå at Bugge har prøvd å melke denne suksesskua – han har altså venta 20 år med oppfølgeren. Nå har han gjort det og jeg ser ikke bort fra at det tyske plateselskapet ACT har utøvd et mildt og hyggelig press for at det skulle skje. "It´s Snowing on My Piano" er nemlig det mestselgende albumet selskapet har gitt ut i sin 25-årige historie og noe kunne kanskje tyde på at en oppfølger ville snakke til det samme, store publikummet.

I slutten av februar dro Bugge, medprodusent Siggi Loch og lydmaestro, og den framifrå fotografen, Asle Karstad, til Kabelvåg i Lofoten og i løpet av tre dager i den flotte LofotKatedralen blei det spilt inn elleve låter som har tatt med seg stemninga fra "originalen", men likevel gjort på et helt nytt vis – Bugge er faktisk ikke i stand til å gjenta seg sjøl.

Denne gangen har Bugge tatt for seg en rekke av sine favorittlåter udi popens og rockens verden som "Bridge Over Troubled Water", Jimi Hendrix´"Angel", "Morning Has Broken", "Blowing in the Wind", Bruno Mars´"Locked out of Heaven" og "Let it Be" og kombinert det med Bachs "Koral", folkemelodien "Es Sungen Drei Engel", "Alltid freidig" og egne improvisasjoner. Han gir som alltid musikken det løftet, det rommet, den lufta og den unikheten som er hans bumerke – vidunderlig vakkert og så umiskjennelig Bugge. Jeg tviler ikke et sekund på at han har blitt voldsomt inspirert av den fantastiske naturen som omga han disse dagene i Lofoten også og når så Karstad som alltid har makta å videreformidle det musikeren har ønska å fortelle oss, så har dette blitt ei blanding mellom en vitaminpille og en naturopplevelse.

Jens Christian Bugge Wesseltoft er ei ærlig musikalsk sjel som stadig går innover til kjernen, men som samtidig er utadvendt og inviterende. Dette kommer garantert til å gi mange mye.

PS Om jeg er begeistra for tittelen og coveret? La meg si det slik: jeg liker musikken mye bedre….

PS2 Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Innspillinga er gjort i vakre LofotKatedralen i Kabelvåg.

Foto: Siggi Loch

Bugge Wesseltoft

Everybody Loves Angels

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg