Vakkert og sakralt

Kirkeorganisten Elisabeth Engdahl og sopransaksofonisten Thomas Gustafsson gir oss for andre gang en annerledes og flott opplevelse.

Elisabeth Engdahl og Thomas Gustafsson har noe eget å komme med.

For fem år siden kom det en stor overraskelse inn døra. Skiva «Piece in Peace» med organisten Elisabeth Engdahl – vi snakker kirkeorgel – og sopransaksofonisten Thomas Gustafsson bød på et lydbilde og et landskap totalt forskjellig fra alt annet som hadde vederfaret mitt sinn. I tillegg til mye originalmateriale signert begge to, så fikk vi også flotte versjoner av Keith Jarretts «My Song» og Joe Zawinuls «A Remark You Made» og «In a Silent Way».

De to Göteborgs-musikantene, med erfaring fra så forskjellige hold som Kurt Olssons Damorkestern og Jon Balke og Jon Christensen, har nå tatt´n enda et steg videre. I løpet av to julidager i fjor i Fässbergs kyrka i Mölndal utenfor Göteborg tok de for seg seks Gustafsson-låter han har kalt «Ori 1-6».

De to kjenner hverandre godt og utfyller hverandre på et strålende vis. De utnytter det store kirkerommet på et ypperlig vis og musikken, som henter inspirasjon fra alt fra kirkemusikk til moderne jazz, er ytterst personlig og samtalene de to fører er uten unntak meningsfulle og kloke.

Elisabeth Engdahl og Thomas Gustafsson har nesten unnfanga en sjanger helt for seg sjøl – og den er fascinerende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Elisabeth Engdahl – Thomas Gustafsson

Ori Variations

Country & Eastern/Naxos Norge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg