Nytt og inderlig

Stian Tønnesen er et helt nytt bekjentskap for meg og det har på alle slags vis vært hyggelig å bli kjent med sangeren og strengevirtuosen fra Stavanger.

Stian Tønnesen har mye å melde.

Herrens veier er visstnok uransakelige. Jeg vil tro at det er ganske mange andre stier også som er ugreie å gå opp. Hvis man for eksempel bor og utøver sin musikk i Stavanger, er det ikke lett å få gjennomslag på riksbasis hvis ikke tilfeldighetene spiller ei sentral rolle.

I dette tilfellet så har debutskiva til Stian Tønnesen kommet min vei via en privat budbringer – hadde det ikke stilt seg slik, så er det lite sannsynlig at våre veier hadde kommet til å krysse hverandre. Uten sammenlikning forøvrig så var det vel en privat budbringer, en svensk student hvis jeg ikke tar feil, som pusha Roxette på en liten radiostasjon i USA og det gikk jo relativt bra det kan man vel si.

Nå tror jeg ikke Stian Tønnesen har ei slik framtid foran seg. Musikken hans med solide røtter i både bluegrass, irsk folkemusikk, visesang og andre herligheter og med tekster på klingende rogalandsk, egner seg nok definitivt best her hjemme. Det betyr så avgjort ikke at det kun er et publikum rundt Breiavannet som kan ha glede av Tønnesens musikalske univers. Langt der i fra – når band som Vamp og Kaizers og artister som Rita Eriksen har slått gjennom på landsbasis, så bør også dørene kunne åpne seg for Tønnesen – så bra er han nemlig.

Tønnesen har skrevet alle låtene sjøl og mange av tekstene. Når «tekstassistenten» heter Ingvar Hovland, så er det ikke vanskelig å skjønne at lista er lagt høyt. Når så Tønnesen er en formidler og historieforteller av rang, med ei vakker og personlig stemme, så er mye gjort. Om det er med ymse gitarer, banjo eller mandolin, så er Tønnesen også en instrumentalist av meget solid kaliber og når han omgir seg med Finn Guttormsen (Farmers Market) på bass, Øyvind Smidt på fele, Christian Svensson på trommer og perkusjon og Dag Sindre Vagle på piano og ikke minst får vokalhjelp fra Rita Eriksen på ei låt, så har dette møtet med Stian Tønnesen blitt av det særdeles hyggelige slaget.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Stian Tønnesen

Med himmel som tak

STP/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg