Iggy goes jazz?

Det er kanskje å ta litt hardt i, men her synger Iggy Pop i alle fall med tre av Junaitens aller beste og mest interessante jazzmusikere.

Bobby Previte, Jamie Saft og Steve Swallow – vi snakker a-lag.

Pianisten, komponisten og bandlederen Jamie Saft (46) er uomtvistelig en av USAs mest interessante moderne instrumentalister om dagen. I tillegg til sin egen trio med trommeslageren Bobby Previte og elbass-guru Steve Swallow, har Saft også jobba med artister som Bad Brains, Beastie Boys, The B-52s, Donovan og John Zorn og i kvartetten Starlite Motel har han skapt urspennende musikk sammen med vår egne Kristoffer Berre Alberts, Ingebrigt Håker Flaten og Gard Nilssen som kan høres på skiva «Awosting Falls». Vi snakker med andre ord om en totalt sjangerfri herre som bare har om ønske aldri å stå stille.

For tre år siden ga trioen med Previte og Swallow ut «The New Standard» på det meget interessante engelske selskapet RareNoiseRecords. Nå var det heldigvis klart for en oppfølger og Saft skrev tolv nye låter som passa trioen som hånd i hanske. Vi snakker moderne, melodisk jazz i alt fra balladetempo til mer heftige saker og her er det åpenbart tre musikanter med hele den moderne jazzhistoria innabords og som tar den med inn i 2017.

Musikken blei spilt inn i Safts hjemmestudio i Hudson Valley, der også Jack DeJohnette, Larry Grenadier, John Medeski og John Scofield som utgjør bandet Hudson bor, i fjor sommer. Saft og produsent Giacomo Bruzzo hadde snakka om å invitere med Iggy Pop lenge, men det skulle vise seg å være en lang vei å gå, men med hjelp av den felles vennen Bill Laswell, som hadde produsert Iggy Pop tidligere, blei kontakten oppretta.

Den amerikanske urrockeren Iggy Pop ville mer enn gjerne høre musikken, han elska det han fikk høre og han ville definitivt bidra. Saft så på det som ei stor ære og Pop gikk til verket og skreiv tekst til tre av låtene. I januar i år gikk han i studio i Miami uten at han og Saft hadde møtt hverandre – det vet jeg ikke om de har den dag i dag – og førstetakningene gikk rett i boks.

Pop er jo langt i fra noen jazzvokalist, men hans enorme personlighet og rå uttrykk skinner gjennom og passer på et merkelig vis inn i triospråket til Saft & Co. Det er tøft, annerledes, rått og høyst overraskende. Det hadde vært noe for en festival til sommeren det!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Iggy Pop har «møtt» en strålende jazztrio – overraskende for de fleste.

Jamie Saft – Steve Swallow – Bobby Previte with Iggy Pop

Loneliness Road

RareNoiseRecords/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg