Spennende platform

Bak bandnavnet Platform skjuler det seg to søkende norske musikere sammen med en franskmann og en belgier. De byr oss noe helt spesielt.

Jonas Cambien, Katrine Schiøtt, Xavier Charles og Jan Martin Gismervik – Platform – har noe eget å melde.

Foto: Guosté Tamulynaité

For to år siden kom kvartetten Platform ut med debutskiva si, «Anthropocene», på det eksperimentelle og søkende norske selskapet Va Fongool. Etter masse live erfaring siden den gang, har nå Platform – det vil si belgiske, men Oslo-bosatte Jonas Cambien på piano, franske Xavier Charles på klarinett og norske Jan Martin Gismervik på trommer og Katrine Schiøtt på cello – forflytta seg til et av Europas aller mest spennende og mest oppegående selskap, portugisiske Clean Feed Records.

De de fire, som vi blant annet har truffet på i band og med artister som Dans les Arbres, Monkey Plot og Mette Henriette, gir oss her er en lydekskursjon bestående av seks «låter» unnfanga i Det grønne rommet hos Morten Qvenild på Nesodden. Dette er så langt fra tradisjonell melodikk og rytmikk som vel tenkelig, men det er likevel samtidig en klar tanke og struktur bak de musikalske forløpene. Her dreier det seg om en estetikk de fire har utvikla over tid og musikken, som ikke har noen nedskrevne komposisjoner som fundament, baserer seg på at dette er fire usedvanlig lyttende musikanter som på alle slags vis er i stand til organisk å skape spennende og originale musikkskulpturer.

Musikken er i stor grad stille, av og til statisk, men får hele tida anledning til å utvikle seg saaaakte. Den krever mye av de fire, den krever mye av oss lyttere, men de som er villige til å åpne sansene kan få veldig mye tilbake.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Platform

FluxReflux

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg