Til lykke med de halvtreds!!!!

Den danske mesterpianisten, komponisten, bandlederen, maleren og jeg vet ikke hva, Carsten Dahl, passerte 50 her om dagen. Med denne boksen gir han oss alle en strålende presang.

Carsten Dahl, nummer to fra venstre, og hans utmerkede band Experience.

Carsten Dahl fikk stor oppmerksomhet der nede hos Margrethe og Henrik i forbindelse med at han kom halvveis til 100 her om dagen. Det skulle da også bare mangle – Carsten Dahl er en musikant i aller ypperste klasse uansett hvilket målbånd man benytter. Her hjemme kjenner vi han i all hovedsak fra samarbeid med Arild Andersen i flere år og nå seinest sammen med sangerinnen Torhild Ostad. Uansett hvor Dahl dukker opp så er det med ei sedvanlig personlig klo og et helt spesielt budskap. Der Dahl kanskje har fått vist fram sin helt spesielle personlighet aller best, er likevel sannsynligvis med sitt eget band Carsten Dahl Experience. I forbindelse med den runde dagen, fant heldigvis hans plateselskap Storyville Records ut at det var på sin plass å gi ut en boks med alle skivene bandet har gitt ut siden siden 2008. Bedre presang kunne verken vi eller Carsten Dahl fått.

Med en kvartett som har bestått av Nils «Bosse» Davidsen på bass, Stefan Pasborg på trommer og Jesper Zeuthen på altsaksofon fra første skive og fram til i dag, har Dahl & Co etablert og uten stopp utvikla et kollektiv og et musikalsk landskap som er totalt unikt. Dahl har hele tida skrevet en del av repertoaret, men veldig mye av det har blitt spontant unnfanga. Sjøl om det er åpent og fritt så er det egentlig ganske langt fra tradisjonell frijazz i de kollektive låtene – vi snakker om sterke og søkende melodikere med en sterkt utvikla lytte-evne

Dahl og Zeuthen – med en helt spesiell og fascinerende alttone med masse vibrato – er melodiførerne som får empatisk og følsomt tonefølge fra Davidsen og Pasborg. De fire første skivene, alle spilt inn hos Jan Erik Kongshaug – som blir kalt lydgud på et av coverne – i Rainbow Studio, mellom 2008 og 2016, er alle gitt ut tidligere. Den femte er ny og spilt inn live i Assens i Danmark for et år siden. Den forteller oss som et spennende og herlig band i stadig utvikling.

Carsten Dahl er en usedvanlig personlig og livsbejaende pianist og komponist. Som Danmark-sjef Åge Hareide sa tidligere i dag da jeg fortalte at jeg skulle anmelde Dahl i anledning dagen: Superfedt! Der gratuleres med de første 50 og med en flott boks i presang.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Carsten Dahl Experience

The Ultimate Experience

Storyville Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg