Ei «ny» stemme

Det er nok litt misvisende at Aina Fridén er ei ny stemme, men for meg og sikkert mange andre er nok dette første gang vi får møte henne. Det var på tide.

Aina Fridén har mye smil og varme i uttrykket sitt.

Aina Fridén, med Lier utenfor Drammen som base, har vært tilstede i en årrekke allerede. I tillegg til å ha jobba mye med gitaristen Frode Kjekstad, gifta seg med han og fått tre barn sammen, så fant hun endelig tid til å gi ut sitt første album under eget navn – også det i tett samarbeid med Kjekstad må vite.

Fridén kommer fra et svært så musikalsk hjem i Halden og har sunget fra hun var liten. Fra start av har det dreid seg om den store amerikanske sangskatten og etter studier på Musikkhøgskolen, har ikke interessen avtatt for å si det sånn. Tida har ikke akkurat vært på hennes side – jeg har aldri vært småbarnsmor, men aner at det kan være tidkrevende.

For fire år siden dukka endelig muligheten opp. En liten turné sammen med allestedsnærværende Kjekstad, den utmerkede svenske pianisten, trombonisten og scatsangeren Ulf Johansson Werre, trommeslageren Hermund Nygård og bassisten Roger Williamsen – svært lite å utsette på de sistnevnte også – blei akkurat så vellykka som de involverte hadde håpa på.

Resultatet blei at studio blei booka, store deler av skiva spilt inn på en dag og noe gjort et halvår seinere. Hvorfor det hele har blitt liggende til marinering så lenge vites ikke, men musikken har så avgjort ikke tatt skade av ventetida.

Dette er nemlig tidløs musikk med solide røtter i standardskatten. I tillegg har Fridén/Kjekstad skrevet noen låter sjøl, som også hører hjemme i den samme tradisjonen.

Fridén har ei varm og uttrykksfull stemme med et solid grep om jazzhistoria i seg. Jeg trives best med henne i et ettertenksomt balladeleie – noen ganger føler jeg at hun presser stemma litt for mye i de øvre luftlag. Hun vil litt for mye for å si det sånn. Tonefølget er perfekt til hvor hun og musikken vil og solistisk er Kjekstad og Johansson Werre langt framskredne begge to.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Aina Fridén

Up High

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg