Fantastisk Beatles-hyllest

Django Bates har vært en av balløyas viktigste jazzstemmer i flere tiår. Her forteller han med en strålende Beatles-hyllest for storband at han fortsatt har dette helt spesielle.

Django Bates er både en unik pianist og arrangør.

Pianisten, hornisten, bandlederen, komponisten, arrangøren og pedagogen Django Bates (57) har vært ei ledestjerne i engelsk og europeisk jazz siden slutten av 70-tallet. Gjennom bandene Human Chain og det store Loose Tubes fortalte han oss allerede den gang at vi hadde med ei helt spesiell musikalsk sjel å gjøre. Her hjemme har Bates blant andre samarbeida med Sidsel Endresen og Bendik Hofseth og ved hvert eneste møte har han bekrefta sin helt spesielle måte å skape musikk på.

Bates har jobba med alt fra små til store band opp gjennom karriera si og på begynnelse av 90-tallet danna han 19-mannsbandet Delightful Precipice som blei fulgt av Powder Room Collapse Orchestra og Circus Umbilicus – bare navnene på gruppene hans forteller oss om et oppfinnsomt sinn.

I forbindelse med 50 års-jubileet for Beatles-klassikeren «Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band» fikk Bates spørsmål om han ville arrangere dette udødelige og tidløse albumet. Han hadde fått mange liknende spørsmål tidligere og svaret hadde alltid vært nei. Derfor var også Bates sjøl overraska da han hørte at han umiddelbart svarte ja. Det at det var snakk om 50 års-jubileum og at det var et av verdens beste storband, Frankfurt Radio Big Band, som spurte var nok avgjørende.

Til tross for at Bates har holdt seg de originale strukturene og toneartene, så har han sjølsagt skapt noe helt unikt med dette materialet. I tillegg til det glitrende storbandet, med blant andre vår egen Christian Jaksjø på trombone, så har Bates også inkorporert den danske trioen Eggs Laid by Tigers bestående av Peter Bruun på trommer og vokal, Martin Ullits Dahl på vokal og Jonas Westergaard på bass og vokal. Bates spiller sjøl også og bidrar med flere soli med forventa Bates-standard.

Her får vi alt fra klassikeren, det betyr blant annet «With a Little Help from My Friends», «She´s Leaving Home», «When I´m Sixty Four» og «A Day in the Life» og Django Bates og Frankfurt Radio Big Band og Eggs Laid by Tigers løfter denne tidløse genistreken til nye høyder.

Storband i både Danmark, Finland og Sverige vil spille denne musikken sammen med Bates i løpet av høsten. Her er det bare å plukke opp hansken for noen her på berget med en eneste gang – dette er nemlig drittøft!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Frankfurt Radio Big Band med Django Bates under uroppførelsen av Beatles-hyllesten.

Django Bates

Saluting Sgt. Pepper

Edition Records/Border Music Norway

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg