Noe for seg sjøl

Den svenske trioen Viva Black har invitert med seg søstrene Gretli & Heidi, som er glasskunstnere/musikere, og det har ført til noe helt utenom det vanlige.

Viva Black med Gretli & Heidi på ymse glass – spennende!

Viva Black, det vil si bassisten Filip Augustson, trommeslageren Christopher Cantillo og fiolinisten Eva Lindal, har gitt ut to skiver tidligere, «Viva Black» i 2015 og «Minsta gemensamma nämnaren» i fjor. De har gått meg hus forbi, men heldigvis har noen forbarmet seg over meg slik at jeg får bli med på tredjerunden. Basert på det jeg får høre og oppleve her, har jeg gått glipp av mye spennende og original musikk med de foregående utgivelsene.

Augustson, som er en slags ideologisk fører for Viva Black, hørte søstrene Catharina Backman og Carin Blom, aka Gretli & Heidi, for ei stund tilbake. Han blei umiddelbart fascinert av musikken og lydlandskapene de to skapte med sine glass. Han bare visste at han MÅTTE finne en anledning til å samarbeide med de to som spiller på alt fra glass til glassharpe, flasker, skåler, tallerkener – i tillegg til å jodle etter at de har vært på jodlekurs i de sveitsiske alper!

Som sagt, så gjort og høsten 2015 møttes de to gruppene til konsert i en reaktorhall i Stockholm. Augustson, Gretli & Heidi og Peter Danemo hadde skrevet musikken og resultatet blei akkurat så annerledes og unikt som man kunne forestille seg det.

Her møtes nemlig fem musikanter, søstrene har forresten spilt sammen i 25 år, med usedvanlig åpne sinn i et musikalsk landskap som henter inspirasjon hemningsløst fra kilder som impro, jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og sikkert mye annet også. De utfordrer seg sjøl, de utfordrer oss og de sørger for at vi får utvida horisonten vår. Det gjør godt det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Viva Black feat. Gretli & Heidi

Mal Sirine

Kopasetic Productions/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg