La høsten komme!

De som vil gjenoppleve minner med Tore Brunborg og Steinar Raknes fra Reknesparken under Moldejazz en tidlig lørdags morgen eller fra toppen av Rørsethornet over Midsund tidligere i år, får nå anledning til det. Alle andre også for den sakens skyld.

Absolutt ingen grunn til å se så alvorlige ut gutter!

Da Voss sin store sønn, tenor-og sopransaksofonisten Tore Brunborg, skulle sette sammen et nytt band i forbindelse med bestillingsverket «Ym» til Vossajazz i 2013, falt bassvalget på Midsunds store sønn, Steinar Raknes. Siden har de to hatt fast følge og blant annet på Brunborgs flotte kvartettutgivelse på det tyske storselskaper ACT, «Slow Snow» fra 2015, er Raknes mer enn hjertelig tilstede.

De to fant også ut at de ville utforske en enda mindre konstellasjon, nemlig duoformatet. Brunborg benytter seg her kun av tenorsaksofonen og gjennom komposisjoner de enten har unnfanga sammen eller hver for seg, for så å avslutte med den argentinske legenden Ariel Ramirez´ underskjønne «Alfonsina y el Mar», tar de oss med til så vakre, personlige og inderlige steder som vel tenkelig.

Både Brunborg og Raknes er utstyrt med helt unike stemmer – stemmer som klinger nydelig sammen. De to er lyttere av voldsomt kaliber og det fører til samtaler på et vanvittig høyt nivå mellom to av våre aller mest uttrykksfulle jazzmusikanter.

Er det jazz? Så avgjort, men dette er musikk for alle med et stort hjerte for MUSIKK som uttrykker noe stort og viktig – langt forbi uviktige sjangergrenser. Tore Brunborg, som er en liten generasjon eldre enn Raknes, har allerede etablert seg langt der fremme – det har også Raknes gjort de seineste åra. Sammen har de funnet fram til et språk og et landskap de er aleine om og som mange burde få anledning til å oppleve.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Tore Brunborg & Steinar Raknes

Backcountry

Reckless Records/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg