Under skyene

Her får vi den andre utgava av Anders Thorén og hans Nordic Circles-prosjekt der relativt unge norske musikere møter erfarne og langt framskredne nordiske stjerner.

Lars Jansson, Siril Malmedal Hauge, Jesper Bodilsen, Magnus Bakken og Jacob Young med Anders Thorén foran – Nordic Circles.

For to år siden kom første del av Nordic Circles-prosjektet. Den gang inviterte Thorén trompeter Tore Johansen og pianist Helge Lien til et møte med svenskene Anders Ljungberg (bass) og Per Orvang (gitar) – et vellykket sådant.

Her følger han opp med en sammenkomst med danskenes nye stjernebassist Jesper Bodilsen og den svenske mesterpianisten Lars Jansson i samrøre med den unge tenorsaksofonisten Magnus Bakken, gitaristen Jacob Young og den unge og lovende vokalisten Siril Malmedal Hauge på noen av spora.

Repertoaret består av fire Jansson-låter, tre fra Bodilsens hånd, en fri-improvisasjon samt Olle Adolphsons «Om natten» som Malmedal Hauge synger på nynorsk.

Her snakker vi varm og melodisk jazz tolka av dyktige folk, men for meg framstår det likevel som om det er første gang de møtes – og det er det sikkert også. Det store løftet kommer aldri – der musikken blir tatt med til overraskende steder. Det betyr på ingen måte at dette er dårlig på noe vis – langt der i fra. Musikken og tolkningene klarer enkelt og greit ikke å lage minneverdige øyeblikk hos meg.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Nordic Circles

Under the Clouds

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg