Helt der oppe

Saksofonisten, komponisten og bandlederen Marius Neset har nå etablert seg helt der oppe. På toppen altså.

Marius Neset er både en visjonær og en unik instrumentalist.

Marius Neset (32) satte kursen mot København fra Os ved Bergen og musikkstudier rett etter videregående. Han har blitt værende i Dronningens by siden, men har nå store deler av verden som arbeidsfelt. Siden han runda 20 har han med jevne mellomrom gitt oss statusrapporter per cd på hvor han har befunnet seg i utviklinga si og med sitt sjette visittkort under eget navn, «Circle of Chimes», forteller han oss at nye steg er tatt. Steg mot noe som antyder verdensherredømme – intet mindre.

Som saksofonist har Neset tilegna seg en teknikk som ikke kan sammenliknes med noen andres. Han er i stand til å uttrykke hva han enn måtte ønske på instrumentene sine – det er umulig ikke å bli bortimot slått i bakken av det Neset melder hver gang han sier fra og slik er det også denne gangen.

Som komponist legger han også lista skyhøyt. Det er noe så inn i helvete intrikate saker han serverer oss, seg sjøl og sine medmusikanter, men samtidig er det rytmisk, melodisk og harmonisk så spennende at det bare er å sette seg ytterst på stolkanten, bite seg fast og håpe på det beste. Dessuten synes jeg Neset har blitt stadig flinkere til å benytte seg av de dynamiske virkemidlene som finnes til hans disposisjon – der han tidligere har pøst på nesten uten å puste, tar han seg nå i stadig større grad tid til det.

Til et landskap som heter inspirasjon fra jazz, folkemusikk og klassisk musikk, satt sammen til noe som er umiskjennelig Marius Neset, har han med sitt faste band bestående den utrolige norsk-svenske trommeslageren Anton Eger, den svenske bassisten Petter Eldh og engelskmennene Jim Hart på vibrafon, marimba og perkusjon og Ivo Neame på piano samt gjestene Andreas Brantelid på cello, Lionel Loueke på gitar og vokal og søster Ingrid Neset på ymse fløyter.

«Circle of Chimes» har blitt en strålende tilstandsrapport fra en våre store og en av dem som kan være med å sette standarden for det som skal komme i de neste tiåra.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Marius Neset

Circle of Chimes

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg