Mer fri flyt

Den unge norske trommeslageren Ståle Liavik Solberg omgir seg med tre erfarne engelske frihetssøkere. Det har det blitt noe helt eget ut av.

Will it Float? – holder seg veldig flytende.

For vel to år siden fikk allmuen gleden av å oppleve kollektivet Russell/Beresford/Edwards/Liavik Solberg med kvartettens debut-cd «Will it Float?» Bandet hadde oppstått etter at trommeslager og perkusjonist Ståle Liavik Solberg (38), opprinnelig fra Hamar, men bosatt i Oslo, hadde jobba på duo med den engelske improlegenden, gitaristen John Russell.

De fant ut at de ville utvide basaren og da var det ikke vanskelig å finne fram til to andre legender i det engelske frijazzmiljøet, pianisten, elektronikeren og «ting»-operatøren Steve Beresford og bassisten John Edwards. Resultatet blei blant anna liveinnspillinga «Will it Float?» som blei unnfanga høsten 2013. Den blei åpenbart så vellykka at de fire tok albumtittelen og døpte om bandet til Will it Float? og nå har endelig ei ny liveskive sett dagens lys.

Åstedet denne gangen var London og den 31. juli i fjor var datoen. Tankegangen var akkurat den samme som sist: her skulle det føres spennende og unike samtaler basert på hva og hvem de fire er og hvor de kommer fra. Vi blir bydd to «låter», «The Shorter» og «The Sorter», som varer i vel 40 minutter og her befinner vi oss så langt unna tradisjonell melodikk og rytmikk som vel tenkelig. Så da er de som er avhengig av slikt behørig advart!

De som er utstyrt med åpne sanser og med en hang til å utvide horisonten har derimot mye å glede seg til nok en gang. Liavik Solberg glir elegant inn i «praten» med disse engelske veteranene og vi har dermed med fire herrer å gjøre som er totalt kompromissløs i forhold til det å fremme budskapet sitt. Denne musikken er vakker, den er stygg, den er rar, den er spennende, den er annerledes – og den er mye mer. Den flyter så avgjort videre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Will it Float?

The Sorter

Va Fongool/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg