Den svenske giganten

Bernt Rosengren har vært, er og kommer til å forbli en av denne verdensdelens aller største saksofonister.

Bernt Rosengren Quartet i sitt rette element – på jazzklubb.

På julaften runder tenorsaksofonisten Bernt Rosengren 80. Helt siden slutten av 50-tallet har han vært en viktig del av både svensk og europeisk jazzliv – det det vil si i rundt 60 år. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne melde at Rosengren fortsatt er i storform sammen med kvartetten han har jobba med de seineste 15 åra.

Rosengren kommer fra bebopskolen som blei unnfanga på 40-tallet. Derfra har han tatt med seg hele arven og utvikla den videre gjennom uttrykket som vokste fram først i USA i tiåra som fulgte og som ofte gikk under betegnelsen hardbop. Den tradisjonen har Rosengren vært tro mot siden og han framstår nå som en av de aller største nålevende med dette uttrykket.

Sammen med sine utmerkede landsmenn Hans Backenroth på bass, Stefan Gustafson på piano og Bengt Stark på trommer, tar Rosengren oss med på en rundtur i biter av repertoaret han kan bedre enn de fleste. Han er av typen som sjelden glemmer ei låt han har hørt eller spilt og det fører til at her får vi servert 13 låter fra ukjente «If I´m Lucky» via to Horace Parlan-låter til kjente melodier som «Solar», «Tenderly» og «The Things We Did Last Summer». Det meste foregår i ballade- eller mediumtempo og det er altså en ekthet og troverdighet i det Rosengren & Co foretar seg som er sjelden i våre dager. På to av låtene hviler Rosengren – trioen får virkelig vist seg frem på Freddie Hubbards «Up Jumped Spring» mens Backenroth briljerer med tøft og stilsikkert buespill på Paul Chambers´ «Tale of the Fingers».

«Songs» er et ekte og uforfalska vitnesbyrd om hvem Bernt Rosengren har vært og fortsatt er – en av de aller største på sitt felt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Bernt Rosengren Quartet

Songs

pb7/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg