Flere Thing Helseth

Musikk byr veldig ofte på overraskelser – noen mer overraskende enn andre. Denne er av det slaget. Jeg må nemlig innrømme at jeg ikke så ei pop-plate med den eminente klassiske trompeteren Tine Thing Helseth komme. Som låtskriver og vokalist!

Tine Thing Helseth har flere talenter enn vi ante.

Da jazztrompeter Mathias Eick fikk henvendelse om han ville produsere ny plate med trompetkollega Tine Thing Helseth (30), så han for seg at det var ei klassisk plate det var snakk om. Neida, Tine Thing Helseth hadde noe helt annet på hjertet: hun hadde nemlig skrevet et par poplåter og hun ville gjerne synge sjøl. Eick, i likhet med de flest av oss vil jeg tro, hadde absolutt ingen anelse om at Thing Helseth hadde noe slikt på lur!

Etter å ha slått gjennom med et brak som et klassisk trompettalent i internasjonal toppklasse som tenåring og jobba mer eller mindre kontinuerlig i en tiårs periode, fikk Thing Helseth mer enn nok. Hun møtte enkelt og greit veggen.

For å komme seg videre begynte Thing Helseth å skrive seg ut av problemene. Eick ba henne skrive mer og plutselig hadde hun materiale til et helt album med egenkomponert materiale. Alle tekstene her, på engelsk, handler om det samme temaet – de samme følelsene, fargene, tankene, beskrivelsene som hun sier. Likevel har ikke dette blitt enstonig på noe slags vis – Thing Helseth har nemlig skrevet låter til tekstene som gir dem ni forskjellige univers og Eick har gjennom sin utmerkede smakssans tilsatt krydder som gjør «Never Going Back» til et popalbum mange bør gå inn i ofte – og bli der værende.

Når så Thing Helseth omgir seg med et a-lag bestående av Eick – både han og sjefen spiller litt trompet må vite – samt at Eick også synger, spiller mellotron, orgel og elpiano, Gunnar Flagstad på piano, Aksel Jensen på bass, Olaf Olsen på trommer og perkusjon og Jarle G. Storløkken på gitarer pluss at Jan Martin Smørdal har skrevet nydelige strykearr for Oslo Strings, så har det blitt et sofistikert og flott poplandskap Thing Helseth flytter inn i.

Kan hun synge da? Noe forteller meg at Tine Thing Helseth er utstyrt med en så sterk kritisk sans at hadde hun eller noen i hennes nærhet vært i tvil om det, så hadde ikke dette blitt noe av. I forbindelse med skiva har hun også fått vokaltrening av Martin Hagfors og hun kommer gjennom på et overbevisende og sterkt vis.

Det er garantert mye god helse og god terapi i god musikk. Tine Thing Helseth har gitt oss akkurat det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Tine Thing Helseth

Never Going Back

Grappa/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg