Herrelag!

Paolo Vinaccia, Jacob Young og Bendik Hofseth – kan det gå gæernt? Neppe, og i alle fall ikke her.

Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia og Jacob Young – holder ei god stund det.

Saksofonist Bendik Hofseth, trommeslager Paolo Vinaccia og gitarist, og banjoist, Jacob Young er gode venner. Det er lett å høre på denne originale trioinnspillinga. Det er jo ikke hver dag en slik bassløs trio dukker opp, i farten er det vel bare Paul Motians trio med Bill Frisell og Joe Lovano som «likner», men det er bare i besetning.

Det «våre» gutter har skapt er nemlig basert på deres unike vennskap, både musikalsk og personlig, og musikken har også blitt deretter. Etter en tilfeldig jobb for noen år siden, blei ideen om å gjøre noe mer ut av det unnfanga. For to år siden gikk de i studio med tre låter skrevet av Hofseth og tre av Young pluss at ei låt «komponert» der og da av alle tre.

Det har ført til et vakkert, nesten kammeraktig møte der tre langt framskredne musikanter, som ikke har noe som helst å bevise, møter opp med svært så nedsenkede skuldre og med kun et formål: å skape vakker og meningsfull musikk sammen.

Det har de tre stemmene på alle slags vis makta, Young ofte på akustisk gitar forteller hvilket leie vi befinner oss i, og de tre tar i bruk alle de dynamiske virkemidlene de har til sin disposisjon og det er ikke få.

Felleslåta heter «The Man, The Myth & The Legend». Det får være opp til hver enkelt å bestemme hvem som er hvem av de tre – musikken derimot er mye enklere å finne ut av og ikke minst hygge seg med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Paolo Vinaccia – Jacob Young – Bendik Hofseth

Rathkes gate 12:21:58

Oslo Session Recordings/oslosessionrecordings.com/bigdipper.no/barejazz.no

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg