London calling!

Gitaristen Rob Luft er et nytt navn fra den vitale London-scena. Han har mye tøft på lager.

Rob Luft har kommet svært langt allerede med sin debut.

Ikke minst gjennom det glitrende engelske plateselskapet Edition Records, har vi de seineste åra fått stadig mye bedre innsikt i at det skjer veldig mye spennende på den unge jazzscena der borte på fotballøya. Det ferskeste eksemplet er den 23 år unge gitaristen og komponisten Rob Luft fra London.

Dette er Lufts debutalbum under eget navn. Han har fram til nå ikke sett på seg sjøl som noen stor komponist – han har prioritert å spille rundt på Londons klubbscener i stedet for å sitte hjemme og skrive musikk.

Noe har han uansett fått laga og det forteller oss om en melodisk sprudlende og utadvendt komponist og gitarist der det er mulig å finne spor i alt fra afrikansk highlife, via rock til mye moderne, hardtswingende jazz.

Det at Luft har vunnet den høythengende Kenny Wheeler-prisen og blitt nummer to i Montreux Jazz Guitar Competition i fjor, sier en hel del om hvor stor anseelse han nyter både på hjemmebane og internasjonalt allerede. Når han så omgir seg med store deler av kremen på den yngre engelske scena som Corrie Dick på trommer, Tom McCredie på bass, Joe Webb på orgel, piano og harmonium og Joe Wright på tenorsaksofon, så har «Riser» blitt et tett og fint banduttrykk også.

Rob Luft er i besittelse av ei vakker, inderlig og sterk stemme allerede nå. Det skal bli veldig spennende å følge han videre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Rob Luft

Riser

Edition Records/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg