Katten lever!

Sammen med to glitrende jazzmusikanter tar Åselill Sæthre for seg et knippe av Chat Noirs legendariske repertoar og forteller oss at dette materialet er tidløst.

Åselill Sæthre gjør en viktig jobb med et udødelig materiale.

Åselill Sæthre (33) fra Siljan i Telemark er en sanger, tekstforfatter og komponist av det spesielle slaget. For to år siden fikk hun nemlig Statens kunstnerstipends diversestipend for nyutdannede kunstnere. Bakgrunnen var at hun skulle kunne arbeide videre med å formidle den norske kulturskatten i kabaret- og revymusikken. Vi kan vel lett slå fast at det er det ikke så mange som jobber med!

Sæthre har altså satt seg fore å gå inn i dette stoffet som mange, i alle fall de godt oppe i åra, har et nært og godt forhold til. For yngre generasjoner derimot, er nok dette helt ukjent stoff. Derfor er det så flott at Sæthre tar tak i det og løfter det fram igjen – på sitt vis.

Sammen med sin kjære, den framifrå pianisten Eyolf Dale, og saksofonisten André Kassen, har hun stupt ned i låter som «Å blei det av deg?», «Sorte Øyne», «Livet og lykken», «Ei hel ei, ei halv ei», «Det hender så mangt på Hovedøen», «Er du glad i meg ennå, Karl Johan?» og «Norge i rødt, hvitt og blått» og gitt dem ei helt ny innpakning, men med full respekt for de tidløse utgangspunktene.

Sæthre har jobba med dette materialet i sine masterstudier og snakka med mange som har førstehånds kjennskap til stoffet som Kari Svendsen og Andreas Diesen. Hun har så avgjort kommet under huden på stoffet, gjort det til sitt eget og tatt det videre. Dette møtet i visejazzland er både viktig og flott.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Åselill Sæthre

Sanger for katten

Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: go to site

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg