Sterk og ny stemme

Aldri hørt om den engelske pianisten og komponisten Nikki Yeoh før? Da er vi i tilfelle nesten to, men det er på høy tid hun får mye oppmerksomhet.

Nikki Yeoh er både en strålende komponist og pianist.

Bortsett fra et tøft møte sammen med saksofonisten Denys Baptiste på hans debut på Edition Records, så er dette første gang jeg får gleden av tilbringe tid sammen med Nikki Yeoh (44) – med engelsk mor og kinesisk/malayisk far og oppvokst på fotballøya. For sikkerhets skyld er det også som solopianist – altså uten noe som helst å skjule seg bak. Det har hun så definitivt heller ingen grunn til.

Yeoh har jobba med storheter på øya som Neneh Cherry og Courtney Pine og det mer enn antyder mye om Yeohs allsidighet. Her presenterer hun oss for åtte låter på til sammen bortimot 45 minutter. Når Yeoh forteller oss at giganter som John Cage, Sergej Rachmaninov og Hermeto Pascoal har betydd mye for henne, så skjønner vi raskt at hun begir seg ut på musikalske farvann som er høyst personlige.

I tillegg til de tre henter Yeoh også fordomsfritt fra kilder som jazz, soul, verdensmusikk og gospel og, med et anslag som fra tid til annen faktisk kan minne om sjølvaste McCoy Tyner – vi snakker kraftfullt pianospill her med andre ord, men med dynamikk innebygd på et ekte vis – så framstår hun som ei solostemme som det skal bli veldig interessant å følge i åra som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Nikki Yeoh

Solo Gemini

Infinitum Records/propermusic.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg