Paret sitt

Greta Aagre og Erik Honoré har funnet hverandre på alle slags vis. Du verden for et møte vi har blitt vitne til.

Erik Honoré og Greta Aagre – du verden så inderlig, du verden så vakkert.

I 2012 fikk jeg for første gang oppleve det musikalske samarbeidet mellom vokalisten Greta Aagre og samplisten og synthesisten Erik Hoinoré gjennom utgivelsen «Year of the Bullet». Det blei en stor og flott overraskelse. Paret Aagre og Honoré har laga fire visittkort før «Tuesday Gods», men for min del er dette altså kun det andre treffet.

Denne gangen er jeg ikke like overraska, men jeg er minst like begeistra. Med Aagres varme, inderlige og gjennomsiktige stemme, som fra tid til annen kan minne litt om Rebekka Bakkens, men som for all del har noe helt unikt ved seg, blir vi tatt med inn i en verden som Honoré har komponert og skrevet tekstene til. Sjøl om det har vært turbulente tider på mange nivåer for verden rundt oss, så framstår musikken og landskapene som forhåpningsfulle og søkende og med Honorés helt spesielle evner til å skape musikk ut av lyd og med spesiell assistanse fra gitarist Bjørn Charles Dreyer og gjestespill fra saksofonist André Kassen og trompeter Nils Petter Molvær, har dette blitt nok en bekreftelse på at singer/songwriter/impro/sampling-verdenen til Greta Aagre og Erik Honoré hører hjemme på aller øverste hylle – dette er nemlig så vakkert, så sterkt og så personlig at alle bør ta seg en tur dit.

Erik Honoré har, helt siden starten i 2005 vært ledestjerna for den kreative tanken Punkt-festivalen i Kristiansand, sammen med kollega Jan Bang. Sampling og live remixing har vært sentrale elementer i det særpreget Punkt har stått for og her på soloskiva «Unrest» er det musikk i de baner vi blir invitert inn til.

Her har Honoré tatt med seg vokale og instrumentale samplinger fra Punkt-happeninger i Kristiansand, Molde og Praha, bearbeida de videre i laboratoriet sitt og med flotte og fullstendig unike bidrag fra Sidsel Endresen, Eivind Aarset, Arve Henriksen, Streifenjunko – det vil si Espen Reinertsen og Eivind Lønning, Sheriffs of Nothingness – Kari Rønnekleiv og Ole-Henrik Moe, Ingar Zach, Jan Bang og Erland Dahlen, har Honoré videreført sine originale tanker om hvordan musikk kan berøre. På avslutningssporet «The Park» framstår Erik Honoré også som en veldig bra, faktisk ganske så tradisjonell vokalist.

Her har vi altså fått to flotte bekreftelser på hva og hvem Erik Honoré er – ikke minst sammen med Greta Aagre. Det er bare å dykke ned i universet – man blir rikere av å oppholde seg der.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Greta Aagre & Erik Honoré

Tuesday Gods

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

Erik Honoré

Unrest

HUBRO/Musikkoperatørene

4 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: bulk email verifier
  2. Tilbaketråkk: thepoc I top 100
  3. Tilbaketråkk: nickel oxide
  4. Tilbaketråkk: GVK BIO

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg