Spennende og veldig annerledes

I spissen for et kremlag har den tyske saksofonisten og den amerikanske gitaristen David Fiucsynski skapt noe helt for seg sjøl.

Matt Garrison, Jack DeJohnette, Philipp Gerschlauer, Giorgi Mikadze og David Fiuczynski – tøffe herrer med tøff musikk.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kjente til verken den tyske altsaksofonisten Philipp Gerschlauer (31) eller den georgiske tangentisten Giorgi Mikadze, som nå er bosatt i New York, før denne skiva blei med på tur. Når de to omgir seg med trommeikonet Jack DeJohnette, den høyst interessante gitaristen David Fiuczynski og elbassisten Matt Garrison, sønn av Coltrane-bassisten Jimmy Garrison, så var jeg uansett ikke vanskelig å be.

I utgangspunktet er dette Gerschlauer og Fiuczynski sitt prosjekt – førstemann har skrevet åtte av de tolv låtene og amerikansk/tyske Fiuczynski resten. De to «tyskerne» har så definitivt funnet sammen på en utflukt med mikrotonal jazz eller neue expressionistische musik som undertittelen lyder. De to har ikke bare musikalske idealer i disse baner, også når det gjelder malerkunst er de sterkt influert av ekspresjonismen.

Musikalsk har det ført til et helt spesielt uttrykk med unike stemminger og et lydlandskap som henter både fra samtidsmusikk, moderne jazz, impro og rock. Alle fem er utstyrt med personlige stemmer og store ører – jeg vet ikke om noen som låter noe i nærheten av DeJohnette og Fiuczynski – og sammen med de nye og høyst interessante stemmene til Gerschlauer og Mikadze, blir dette en miks av de sjeldne.

Noen mener at det meste er «oppfunnet» når det gjelder musikk. «Mikrojazz» er et motsvar – Philipp Gerschlauer og David Fiuczynski med gode venner har absolutt begitt seg ut på noe helt eget.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Philipp Gerschlauer – David Fiuczynski – Jack DeJohnette – Matt Garrison – Giorgi Mikadze

Mikrojazz

RareNoiseRecords/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg