Forbudt og tillatt

Bak det noe spesielle bandnavnet Der Verboten finner man fire av Frankrike og Sveits´ mest fryktløse improvisatører. Vi møter dem på konsert i Mulhouse i Frankrike.

Hos Der Verboten er alt tillatt.

Der Verboten er den tredje versjonen av et band som de to franskmennene Frantz Loriot (bratsj) og Cédric Piromalli (piano) unnfanga og som opprinnelig het Treffpunkt. Den finske saksofonisten Mikko Innanen har vært en del av prosjektet og den forrige versjonen var kalt Kaijo – japansk for møtested.

Med de to sveitserne Antoine Chessex (tenorsaksofon) og Christian Wolfarth (perkusjon) involvert, er musikken helt annerledes enn tidligere og derfor har også bandnavnet blitt forandra. Så enkelt, men samtidig så……

«Låta» publikum i Mulhouse, og vi, får stifte bekjentskap med, har fått navnet «Der Dritte Treffpunkt» og varer i godt og vel 41 minutter. Publikum i salen er hørbart begeistra og takker med langvarig applaus. Det er mulig å skjønne, men slik musikk er for meg alltid mer tilgjengelig i levende live enn på hjemmehøytalerne. Da får jeg med meg stemninga, luktene, synsinntrykkene, kommunikasjonen – den totale opplevelsen – på et annet vis.

Når det er sagt så er det så absolutt mye å glede seg over i heimen – eller ved poolen også….Dette er så åpen og fri musikk som vel tenkelig. Den blir til underveis og den er helt avhengig av hva de fire til enhver tid spiller inn – bokstavelig talt. Her snakker vi i mye større grad om lydskulpturer og lydlandskap enn om melodier i tradisjonell forstand. Dette er altså musikk som hadde egna seg i like stor grad på Ultima-festivalen som på en jazzfestival hvis du skjønner.

Alle fire har mye særegent å melde og til sammen fører Der Verboten en samtale vi aldri har hørt maken til tidligere. Her er alt tillatt – ingenting er forbudt!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Der Verboten

Der Verboten

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg