Tungt og tøft!

Den italienske superbassisten Lorenzo Feliciati følger i heftige fotspor – etter blant andre King Crimson og Allan Holdsworth – og med assistanse fra riktige hold.

Lorenzo Feliciati har veldig mye å fare med – på mange vis.

Jeg kjenner ikke veldig godt til Lorenzo Feliciati fra før, men blant annet gjennom møtet med bandet Naked Truth, der «vår» egen Roy Powell blant annet medvirker, har det vært enkelt å skjønne at vi har med en elbassist i toppklasse å gjøre.

Nå er han på plass igjen, gjennom det meget oppegående engelske selskapet RareNoiseRecords, og her bekrefter han at han ikke bare er en bassist med masse å melde, men han er også en komponist og arrangør – samt gitarist og tangentist – av meget solid kaliber.

Musikken han serverer oss på «Elevator Man» er svært langt fra heismusikk. Her er det stort sett et trøkk som minner om et par av Feliciatis progrockhelter som King Crimson og Allan Holdsworth. Når han så har invitert med seg trommeslagere fra akkurat den verdenen, King Crimsons Pat Mastelotto og Holdsworths følgesvenn Chad Wackerman, så er det lett å begripe i hva slags retning dette bærer. Ellers omgir Feliciati seg med forskjellig besetning på alle spor, og italienske toppmusikere blir supplert med den svenske tunggitaristen Mattias IA Eklundh, den Oslo-bosatte engelskmannen Powell og den glitrende trompeteren Cuong Vu.

Musikken er tøff og tung, men samtidig med masse dynamikk i seg som viser at Feliciati har mange strenger å spille på. Dette er sjefens sjuende skive under eget navn. Heldigvis har han tatt seg tid fra sine mange studiojobber på hjemmebane for å vise oss at har noe tøft og meningsfullt på hjertet. Saker!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Lorenzo Feliciati

Elevator Man

RareNoiseRecords/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg