Klokkene ringer

Odd avslutter en skuffende sesong i dag, men Erland Dahlen gjør så absolutt sitt for å holde Telemarks ære i hevd.

Erland Dahlen fullstendig på egne hender.

Om du veit det eller ikke, så har du garantert hørt Erland Dahlen spille trommer – både mye og ofte. Han har nemlig med sin usedvanlige dyktighet, kreativitet og allsidighet bidratt på mer enn 300 plateinnspillinger og han har spilt med «alle» fra Sissel Kyrkjebø via Madrugada til Ellen Andrea Wang, Geir Sundstøl og Nils Petter Molvær. Han er relativt uinteressert i hva slags sjanger musikken han spiller befinner seg i; så lenge det er god musikk er Erland Dahlen relativt lett å be.

I tillegg til å bli spurt av store deler av norsk musikkbransje om å løfte musikalske settinger, så har Dahlen siden 2012 også jobba en hel del med egne prosjekter. Det har nå ført til tre soloskiver – og da mener jeg soloskiver. Dahlen er nemlig mutters aleine som musikant også på «Clocks», men det er bare å tro om igjen for de av dere som tror at dette er ei bortimot 40 minutter lang trommereise. Det er nemlig veldig, veldig langt unna det.

De seks låtene, for her snakker vi om skikkelig flotte komposisjoner, oppleves som bilder – en film uten bilder, men med musikk som skaper bilder i hodet for de som åpner opp alle sansene. Ved hjelp av trommer fra 30-tallet, cymbells, blossom bells, hand bells, musikalsk sag, xylophone, log drum, gongs, marbles on metal plates, kniver og gafler, elektronikk, trommemaskiner, dronebokser, vokal, mellotron, tangenter, gitarer og diverse annet – puh – skaper den ustoppelig nytenkende, oppfinnsomme og usedvanlig musikalske Dahlen så mange bilder og lydlandskap man bare kan tenke seg.

«Clocks» er tøft, det er nyskapende og det er Erland Dahlen – ingen andre kunne gjort noe i nærheten av dette. Siden Odd har skuffa kapitalt i år, så tar altså Ulefoss´store sønn ansvar og sørger for at Telemark opplever et bra 2017 likevel.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Erland Dahlen

Clocks

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg