Norsk rundt Middelhavet

Arrangøren og dirigenten Geir Lysne er en viktig medspiller når det gjelder å løfte frem flott musikk fra Italia – live i Berlin!

Plateselskapssjef Siggi Loch, pianist Stefano Bollani og arrangør og dirigent Geir Lysne – en bra kombo.

Sjefen for det tyske plateselskapet ACT, veteranen Siggi Loch, er en herre med mange ideer og han evner ofte å få satt dem ut i livet også. For noen år siden ønska han å få frem lyden av Europa gjennom en konsertserie i ærverdige Philharmonie Berlin – en serie som også skulle tas opp, utgis og dermed sørge for at publikum ellers rundt om i verden fikk glede av musikken. Så langt har det ført til 17 konserter og dette er den åttende som har kommet ut på skive.

Tidligere har vi blant annet fått gleden av «Celtic Roots» og ikke minst «Norwegian Woods» med Solveig Slettahjell, Knuts Reiersrud, Jens Christian Bugge Wesseltoft og In The Country – Mathias Eick var også med på konserten, men blei av kontraktsmessige årsaker strøket fra opptaket….!

Nå er det altså italiensk musikk som står på repertoaret og på konserten, som gikk av stabelen den 12. juni i år, hadde Loch invitert den glitrende trioen til den italienske storpianisten Stefano Bollani, den franske akkordeonisten Vincent Peirani og et håndplukka lag fra Berliner Philharmoniker som spiller arrangement skrevet av vår egen Geir Lysne som også dirigerer hele festen.

Med i trioen til Bollani er som alltid danskene Jesper Bodilsen på bass og Morten Lund på trommer – to herrer som både matcher og utfordrer sjefen på et solid vis. Når så repertoaret er musikk skrevet av klassiske giganter som Claudio Monteverdi, Giacomo Puccini, Gioachino Rossini og filmmusikkstorhetene Nino Rota og Ennio Morricone, og intet mindre enn fantastisk og humoristisk arrangert av Lysne, så har dette blitt et musikalsk smorgasbord av de sjeldne der fantastisk flinke – ikke flinkiser som en facebook-debatt har fått til overflata igjen i det siste – folk skaper nye, friske og herlige versjoner av musikk fra blant annet «Barberen i Sevilla» og «The Good, The Bad and The Ugly» i grenseland de sjelden eller aldri har oppholdt seg i tidligere.

Bollani og Peirani er som alltid fantastiske, dynamiske og livgivende solister, men minst like stort inntrykk gjør Lysnes arrangement som løfter materialet på et varmt, annerledes og ikke minst humoristisk vis. Mer makt til Geir Lysne (52) som til daglig leder et av Europas beste storband, NDR Bigband i Tyskland.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Diverse artister

Mediterraneo – Jazz at Berlin Philharmonic VIII

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg