Originalt på alle vis

Den trommeløse engelsk-danske trioen Malija gir oss kreativ kammerjazz av meget høy kvalitet.

Malija har blikket retta samme vei.

Malija består av saksofonisten Mark Locheart, bassisten Jasper Høiby og pianisten Liam Noble. Det er herrer med fartstid i band som Polar Bear, Loose Tubes, Phronesis og hos bandledere som Bobby Wellins og Tom Rainey. Det mer enn antyder hvilket nivå de befinner seg på og med oppfølgeren til trioens debut «The Day I Had Everything» for to år siden, som gikk meg hus forbi, forteller de oss at de hører hjemme i moderne, akustisk jazz sin Premier League.

De tre musikantene har skrevet musikken hver for seg og jeg har ingen problemer med å lene meg på den meget oppegående danske bassisten Jasper Høibys beskrivelse av musikken: den er rar, enkel, komplisert, fri, tight, flytende, stygg, vakker og den kommer fra hjertet.

Dette er med andre ord kammerjazz i en slags tradisjon etter Jimmy Giuffres trio sammen med Paul Bley og Steve Swallow fra 60-tallet, men så avgjort flytta inn i et 2017-landskap.

«Instinct» er et meget passende navn på denne skiva og denne musikken. De tre er nemlig usedvanlig lyttende musikanter som reagerer instinktivt på hva de andre foretar seg nesten før det blir spilt – de bare vet hva som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Malija

Instinct

Edition Records/Border Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg