Helt forskjellig

Midsunds store datter, en av dem i alle fall, Eldbjørg Raknes, er ikke i stand til å gjenta seg sjøl. Så flott og spennende det er!

Nils-Olav Johansen, Eldbjørg Raknes og Kirsti Huke – ut mot havet!

Det begynner å bli noen år siden Eldbjørg Raknes (47) var en nysgjerrig, ung frivillig på Moldejazz nå. Nysgjerrig er hun så definitivt fortsatt og etter å ha blitt tildelt både Kardemommestipendet, Radka Toneffs Minnepris og norsk jazz´ høyeste utmerkelse, Buddyprisen, så beviser hun det nok en gang med en av sine aller beste og mest originale visittkort – «Again!».

Raknes, som har bodd og jobba i og rundt det spennende miljøet rundt Jazzlinja i Trondheim det meste av sitt voksne liv, har en voldsom produksjon bak seg. Hele 28 CD-er har hun gitt oss under eget navn og alle har vært ulike hverandre – Eldbjørg Raknes har på mange vis nekta å stå stille.

Med «Again!» får vi for andre gang en statusrapport fra Raknes der hun har skrevet alle tekster og all musikk sjøl. Det meste foregår på engelsk, med unntak av ur-romsdalske «Kaedåværlik?» – en morsom musikalsk ordleik. Med flott reisefølge i Kirsti Huke og Nils-Olav Johansen, begge utmerkede og ikke minst særpregede vokalister, som også trakterer elektronikk og live sampling – som Raknes også gjør – blir det skapt lydlandskaper som er ulikt alt annet som har kommet min vei. Johansens usedvanlig smakfulle gitarspill løfter også «Again!» opp til noe unikt.

Både Raknes og de to vennene og kollegene fra Jazzlinja i Trondheim har helt spesielle stemmer som kler hverandre på et utmerket vis – ofte trestemt. Gjennom det tekstlige og musikalske universet til Raknes, spilt inn henholdsvis live på Midsund Marina i september og i Ocean Sound Recordings på Giske, blir vi presentert for et tidvist melodiøst og vakkert og tidvist eksperimentelt og søkende univers. Det er hele tida veldig raknesk og aldri likegyldig. Tittelen på avslutningssporet er «Do You Have Something Nice to Tell Me?». Eldbjørg Raknes har i alle fall veldig mye hyggelig å fortelle oss – også denne gangen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Eldbjørg Raknes

Again!

MYrecordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg