På vei til topps

Bassist, vokalist og bandleder Ellen Andrea Wang er på vei inn i det ypperste sjiktet – uansett sjanger.

Ellen Andrea Wang er stadig på vei.

Ellen Andrea Wang (31) fra jazzmetropolen Fall i Søndre Land, ikke så langt fra Gjøvik, er fortsatt den eneste som har vært solist med Østre Toten Storband og spilt med Sting i Paris i løpet av ei uke! Det sier en hel del både om hvor ettertrakta og hvor allsidig hun er.

Wang har i tillegg til sin egen karriere, også spilt mye med etablerte verdensstjerner som Manu Katché og Marilyn Mazur. Det er sjølsagt også med å bekrefte hvor langt hun har kommet siden oppveksten ikke langt fra Mjøsa og neste etappe på Musikkhøgskolen med Bjørn Kjellemyr som basslærer.

På egen hånd har Wang også gjort seg solid bemerka med bandet Pixel og under eget navn debuterte hun i 2014 med «Diving». Nå er det det klart med oppfølgeren «Blank Out» som tematisk handler om at vi har lyst til å fjerne eller slette det som er vanskelig – ikke kaste oss over det og ta ansvar. Hun har fått utmerka hjelp til tekstene fra Martin Hagfors, mens musikken har hun ansvaret for aleine.

Når hun så fortsatt har så bra tonefølge som vel tenkelig i trommeslager og perkusjonist Erland Dahlen og allehånde tangentist Andreas Ulvo, så har Wang skapt et lydlandskap som kler henne og tekstene på aller beste vis og der hennes vokal blir løfta akkurat så langt fram i lydbildet som både uttrykket hennes og tekstene fortjener.

Er det jazz eller er det pop Ellen Andrea Wang byr på denne gangen? I mine ører beveger hun seg i retning et poputtrykk med «Blank Out», men som salige Duke Ellington sa en gang: det finnes kun to typer musikk, god og dårlig og det Ellen Andrea Wang gir oss her hører så avgjort hjemme i kategori én.

Med sitt store, jeg vil nesten si enorme talent, både som låtskriver og vokalist/bassist, er det sjølsagt veldig spennende å høre hvor Ellen Andrea Wang dukker opp neste gang. Det blir garantert i et kvalitetslandskap et eller annet sted.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ellen Andrea Wang

Blank Out

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

6 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: Pharmacokinetic Studies
  2. Tilbaketråkk: DMPK
  3. Tilbaketråkk: Caco 2 cell line
  4. Tilbaketråkk: DMEM cell culture medium

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg