En fin overraskelse

Nok en gang har postmenn, eller kvinner, slått til – både i Italia og i Norge. Det har gitt meg en flott musikalsk julegave.

Mauro Sigura, helt til høyre, med sin empatiske kvartett.

Det er vel ikke akkurat noen nyhet at musikk er et internasjonalt og grensesprengende språk egna til å skape møter og forståelse mellom mennesker. Noen er så heldige at vi blir servert stadig nye møter på et sølvfat og jeg er blant dem. For ikke lenge siden dumpa dette høyst spesielle kvartett-visittkortet fra den italienske oud-spilleren Mauro Sigura ned i postkassa. Her var det vært mye original og livgivende musikk å glede seg over.

Sammen med en empatisk trio bestående av trommeslageren Alessandro Cau, bassisten Tancredi Emmi og og pianisten og elektronikeren Gianfranco Fedele – helt ukjente – for meg, men høykompetente herrer, og med vokalistene Marta Loddo og Rosie Wiederkehr som gjester på noen av låtene, tar Sigura oss med på en melodisk ekskursjon med røtter i bortimot alt som finnes av musikk og kulturer i og rundt Middelhavet og fusjonerer det på et unikt vis med moderne jazz.

Sigura, som er en virtuos på sitt lutt-liknende instrument, tar oss inn i en for de fleste av oss sjelden og fascinerende verden. Kvartetten og musikken har fått stor oppmerksomhet i sør-Europa, spesielt i Italia sjølsagt, og for alle med åpne og nysgjerrige sanser i vår del av verden anbefales den også på den varmeste.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Mauro Sigura Quartet

The Colour Identity

S´ard-Egea/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg