Grenseløst

Jens Christian Bugge Wesseltofts selskap Jazzland kaster sitt nett stadig videre. Denne gangen har sør-afrikanske, men Norge-bosatte Bafana Nhlapo blitt løfta fram og vi blir bare rikere og rikere.

Bafana Nhlapo har noe helt eget å dele med oss.

Jazzland har vært, er og kommer til å bli værende et viktig plateselskap både her på hjemmebane og etterhvert også godt utenfor Harald og Sonjas grenser. Det kommer på ingen måte til å avta etter at Bugge og hans nære medarbeider Sten Nilsen nå har utvida virksomheten med underbruket Jazzland World.

Det betyr som navnet mer enn antyder at Jazzland har et ønske om å presentere musikk som har henta sitt utgangspunkt fra en rekke steder på kloden – gjerne kombinerte med impulser her hjemmefra også.

Sør-afrikanske Bafana Nhlapo, opprinnelig fra Soweto ved Johannesburg, har funnet kjærligheten i Norge og har bodd her i flere år nå. Han har skrevet all musikken her og både som vokalist og perkusjonist forteller han om et særpreg som det er veldig hyggelige å stifte bekjentskap med.

Han synger litt på engelsk, men i all hovedsak på sitt morsmål IsiZulu, og hans falsettstemme er av det inderlige slaget. Zulumusikken ligger i bånn for alle låtene, men det er så avgjort mulig å høre spor av både afro, funk, jazz og rock også.

Når så Nhlapos landsmanninne Shannon Mowday, den fine saksofonisten vi kjenner fra Denada Ensemble – også hun bosatt i Norge, Øyvind Brække og Bugge Wesseltoft, har skrevet tøffe arrangement for et slags street brassband, så er Nhlapos musikk og uttrykk innramma på et herlig vis med ei blåserekke bestående Mowday, Brække, trompeter Morten Stang Koppang og tubaist Lars Andreas Haug. Vokalist Sisi Sumbundu og trommeslager Uriel Seri er så avgjort med å skape det flotte og livsbejaende lydbildet også.

Bafana Nhlapo er et helt nytt bekjentskap for meg – et svært hyggelig sådan og Jazzland-herrene skal ha all mulig slags ære for å utvide virksomhetene med Jazzland World.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Bafana Nhlapo

Ngikhumbule khaya

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg