Fritt for Coltrane

Tre frihetssøkende herrer, med Ståle Liavik Solberg som «vår» mann, møttes i New York og lot det virkelig stå til.

Ståle Liavik Solberg fra Hamar, tyske Pascal Niggenkemper og amerikanske Joe McPhee møttes uten grenser.

Den 38 år unge trommeslageren Ståle Liavik Solberg har i store deler av dette århundret markert seg mer og mer i den ypperste eliten der såkalt frijazz bedrives – det være seg både her hjemme og i Utlandet. Vi har møtt han i en rekke konstellasjoner og han har også, sammen med med Paal Nilssen-Love, stått i spissen for Blow Out-serien i Oslo der musikk man ellers sjelden får høre, har kommet til overflaten.

Liavik Solberg er åpenbart en initiativtaker som får ting til å skje rundt seg. Dette livemøtet i Brooklyn i New York for to år siden kom i stand takket være Liavik Solberg. Han inviterte med seg legenden Joe McPhee (78) på tenorsaksofon og lommetrompet og Pascal Niggenkemper (39) på bass og utgangspunktet for denne ekskursjonen er tre helt åpne samtaler mellom kloke og lyttende musikanter med helt egne stemmer de tar med til «bordet».

De tre «låtene», som varer i henholdsvis ni, ti og 23 minutter, er alle kollektivt unnfanga. Tittelen på låt nummer to, «A Supreme Love (For John Coltrane», sier en hel del om hvor tanken bak denne musikken og dette uttrykket kommer fra. Det hersker altså ingen tvil om at det fundamentet Coltrane skapte på slutten av sitt liv, har blitt implementert og tatt videre av disse tre.

Dette møtet er altså åpent, fritt og hele tida søkende og samtalene er ustoppelig interessante – slik det blir når folk og musikanter med noe unikt på hjertet møtes.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Joe McPhhe – Pascal Niggenkemper – Ståle Liavik Solberg

Imaginary Numbers

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: pharmacokinetics includes
  2. Tilbaketråkk: 온라인블랙잭

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg