Til ettertanke

Knut Bjørnar Asphol er en usedvanlig allsidig musikant. Her møter vi han i det ettertenksomme hjørnet.

Knut Bjørnar Asphol sammen med noen av sine beste venner.

Den ene dagen treffer vi Asphol i en øs pøs Toten-soulsetting sammen med Stjernekampvinner Knut Anders Sørum. Seinere får han Spellemannpris for beste barneplate sammen med kona og de to sønnene sine med Superbarnas «Hipp Hurra».

Knut Bjørnar Asphol stopper på ingen måte der. Med «The Awakening» gir han oss nemlig sin sjette solo-cd siden han debuterte med «Organic Ocean» i 2008. Med seg underveis på sine musikalske ekskursjoner har han fått kremmusikere som Jan Bang, Stian Carstensen, Arve Henriksen og Nils Petter Molvær. Nå har han derimot strippa startoppstillinga nesten inntil beinet.

Her dreier det seg i stor grad om Asphol – og kun Asphol. Han har komponert og produsert musikken og han spiller alle instrumenter som er involvert her – det vil si gitarer, tangenter, maskiner, computere og gudene vet hva. Asphol har tydeligvis veldig god kontroll på hva studioet han er utstyrt med hjemme kan levere. Med alle ideene på plass kun i sitt eget hode, har han skapt ambient og atmosfærisk musikk som noen ganger beveger seg, men som andre ganger står nesten stille.

Jeg får underveis bilder som tar meg med til yogatimer eller meditasjon – altså musikk som beveger seg lite og som beveger meg lite. Den oppleves på et vis som søvndyssende – egna til at den store ro skal senke seg. Det er for så vidt ikke noe feil med det, det er bare det at slike new age-liknende uttrykk ikke appellerer noe særlig til meg.

På noen av spora har Asphol med seg vokalistene Frida Amundsen og Petter Skippervold – som resiterer to dikt. Det er så avgjort med på å få bevegelse i musikken og Asphol viser oss ved flere anledninger at han både er en meget god gitarist og en melodiker av rang. Det er så avgjort når han beveger seg dit at jeg trives best med Knut Bjørnar Asphol og hans oppvåkning.

De som er ute etter ei stille og meditativ musikalsk reise, kan definitivt hyre på her. De som vil ha en ny dose av den heftige og rocka Knut Bjørnar Asphol skal leite helt andre steder.

Knut Bjørnar Asphol

The Awakening

Labels&Gentlemen/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg