Et annerledes møte

Jan Bang og Audun Kleive er to av våre mest innovative og spennende musikanter. Her møter vi dem sammen.

Audun Kleive og Jan Bang – herlige og originale møter.

Siden Jan Bang og Erik Honoré etablerte den grensesprengende Punktfestivalen i Kristiansand i 2005, har det ført til mye, annerledes og spennende musikk. Herrene har vært eksepsjonelt flinke til å programmere og skape konstellasjoner få om noen hadde drømt om. Ikke minst har de, om ikke skapt, så i alle fall tatt live remix-sjangeren til et helt nytt nivå. Her får vi stifte bekjentskap med noen av remixene Bang og Kleive har gjort sammen på Punktfestivalen – både i Kristiansand og Praha, der det har dukka opp en avlegger.

Vi får være med på fire remxier gjort live som alltid og utgangspunktene er konserter gjort av artistene Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau, Raster Notons Atom TM og Clarinet Factory & Floex – ingen av dem størrelser jeg har noe kunnskap om. Det betyr at jeg ikke har den minste anelse om hvordan «originalen» låt, så min vurdering blir utelukkende basert på hva Bang og Kleive har skapt.

Det er mer enn nok for meg. Grunnen er at de to har skapt fire flotte, unike og ikke minst imponerende stykker musikk i et lydlandskap ingen andre, på denne jord i alle fall, er i stand til å skape.

Perkusjonsforbildet Kleive er jo også en langt framskreden elektroniker, mens knotteskruer Bang er en lytter og en improvisator som hele tida sørger for at musikken og tankene beveger seg videre. Musikken er melodisk, søkende, spennende og hele tida annerledes – dette kunnne bare Jan Bang og Audun Kleive skapt.

Denne utgivelsen finnes kun på vinyl og digitalt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Audun Kleive & Jan Bang

The Periphery of a Building

Gråtone/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg