Vakkert og unikt

radio.string.quartet fra Østerrike er en strykekvartett som skaper musikk på et helt eget vis. Med Jens Christian Bugge Wesseltoft involvert som co-produsent blir det enda mer unikt.

radio.string.quartet krysser musikalske grenser som ingen andre.

Når en strykekvartett, som nesten sjølsagt har sitt utgangspunkt i klassisk musikk, gjennom plateinnspillinger med musikken til Mahavishnu Orchestra og Joe Zawinul mer enn antyder at de har referanserammer som går langt utenfor de tradisjonelle for en slik kvartett, så er det med stor spenning vi møter dem igjen med Jens Christian Bugge Wesseltoft både som utgiver og medprodusent.

radio.string.quartet, som ikke har relasjon til noen radiostasjon, består av den «nye» cellisten Sophie Abraham, fiolinistene Igmar Jenner og Bernie Mallinger og bratsjisten Cynthia Liao. I tillegg til å behandle sine respektive instrumenter på aller beste vis, så synger alle sammen også.

Når de, sikkert med et smil på lur, ikke kaller musikken sin for CrossoverJazzClassicPopFusionRockNewmusicElectronic, så er det likevel lett å begripe at denne kvartetten er i gang med noe eget. De hjelper oss heller på vei gjennom å nevne noen referanser de har lytta mye på de seineste åra: Schuberts pianosonater, Nine Inch Nails, Jun Miyake, Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen, Korngold Piano Quartet, est, Arvo Pärt, Sam Amidon og Feist.

Denne gangen er det bare musikk skrevet av de fire vi blir servert. I all hovedsak er den spilt inn i garasjestudioet til Igmar Jenner. Vanligvis er dette en liveinnspillende-i-studio kvartett, men her har de benytta en mer produsert innfallsvinkel der de også synger på noen låter og har sampla sine egne instrumenter – en slags pop-måte å produsere på. Der har de garantert fått verdifull av Bugge som også spiller piano og synth på et spor pluss at hans samarbeidspartner Henrik Schwarz bidrar med sitt elektronikkarsenal på et annet.

Til sammen har det ført til et spennende, annerledes og veldig utfordrende visittkort fra radio.string.quartet som må være blant klodens mest originale og tøffeste strykekvartetter – med noko attåt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

radio.string.quartet

In Between Silence

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg