Blant de hippeste

Ikke hørt om Cameron Graves sier du? Når det kan meldes at han hører til i miljøet rundt og med Kamasi Washington, som også bidrar her, så er det vel flere som nikker gjenkjennende.

Cameron Graves er så avgjort med i den hippe ligaen.

Tangentisten Cameron Graves har vært en travel herre helt siden begynnelsen av 2000-tallet. Til tross for det har han ikke blitt noe stort navn på denne sida av Atlanterhavet i alle fall og hovedårsaken er nok at han har bodd og jobba i Los Angeles og ikke i New York. Etter at han blei en viktig ingrediens i den hippe West Coast Get Down-bevegelsen der blant andre Kendrick Lamar og Kamasi Washington har spilt sentrale roller, har Graves fått mer og mer oppmerksomhet og her møter vi han med hans solodebut.

Med ei besetning som blant annet inneholder Ronald Bruner, Jr. på trommer, Stephen «Thundercat» Bruner på elbass og Kamasi Washington på tenorsaksofon, så skal det ikke så veldig mye fantasi til for å skjønne i hvilken retning dette bærer. All musikken, og vi snakker om nesten 80 minutter, er skrevet av Graves og er spilt inn i løpet av 11 timer.

Graves har bakgrunn i alt fra klassisk musikk til hip hop, death metal og ikke minst jazz. Dette har han skrudd sammen til et tøft, heftig og moderne landskap som garantert snakker til mye av det samme publikummet som Washington. Graves, som kun spiller akustisk her, er en fremragende instrumentalist. Kanskje «imponerer» han litt for mye, men at han har mye å fare med både som allsidig komponist, bandleder og pianist er hevet over tvil. For mine ører og mitt sanseapparat er dette faktisk hippere enn det Kamasi Washington bringer til torgs.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Cameron Graves

Planetary Prince

Mack Avenue Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg