Varm hygge fra vest

Hvis man ikke kommer fra Stavanger-området, så skal man ha fulgt svært godt med for å ha fått med seg Gisle Myklebust og hans musikk. Nå kommer en ny mulighet for å gjøre noe med det.

Gisle Myklebust Quartet i full vigør.

Det blir ganske så feil å kalle de fire i denne kvartetten for glade amatører, men noe forteller meg at de har drevet på helt andre ting enn musikk også for å tjene til smør på brødet – hvis de bruker smør da og hvis de spiser brød. Når det er sagt så er kvartetten, som har eksistert siden 1995, et så samspilt og empatisk kollektiv at de lett kan mistenkes for å være proffe.

«What´s Up» er bandets tredje cd og fortsatt har Gisle Myklebust (53), som spiller tenor- og sopransaksofon, med seg Øystein Eldøy på bass, Rolf Hinderaker på piano og Karsten Tillerli på trommer. Alle er som nevnt mer enn kompetente sjøl om vi ikke snakker akkurat verdensformat, men bandet låter uansett flott i et musikalsk landskap de åpenbart stortrives i.

Bortsett fra ei låt hver av Hinderaker og Tillerli, så har Myklebust skrevet all musikken. Tidligere gikk det mye i standardlåter, men etterhvert har ønsket om og kapasiteten til å skrive materialet sjøl vokst fram og også på låtsida finnes det mye å glede seg over spesielt i medium- og balladetempo.

Myklebust & Co kommer tydeligvis bra bebopskolen og den har de fortsatt med seg i ryggraden. I tillegg har de tilført elementer fra den «nordiske skolen» og spor fra souljazzen er også mulig å få øre på.

Gisle Myklebust Quartet gir oss ærlig og uforfalska musikk som det er umulig å mistrives med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Gisle Myklebust Quartet

What´s Up

GMQ3/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg