Inderlige historier

Ola Buan Øien er et nytt bekjentskap for meg, men med Rune Arnesen, Morten Huuse, Mattis Kleppen og Geir Sundstøl som reisefølge, er jeg ikke vanskelig å be.

Ola Buan Øien på plass i studio.

Det er ikke bare medmusikantene som er årsaken til at interessen blei vekka i forbindelse med denne utgivelsen til Ola Buan Øien. Han gir nemlig ut musikken sin på det Trondheimsbaserte selskapet Øra Fonogram og det er ensbetydende med kvalitet, sjøl om det vanligvis er musikk av andre sjangre enn det Buan Øien serverer oss.

Med innspill fra blant andre Levi Henriksen, Aslag Haugen, Martin Hagfors og Daniel Lanois som tekstforfattere og komponister, viser den 41 år unge trønderen seg fram som soloartist for andre gang på cd. Han har gjort seg bemerka som gitarist i countryrock-bandet Too Far Gone i rundt 20 år. Det har ført til ti album og masse konsertvirksomhet. Etterhvert har altså lysten til å stå på egne bein med egne stemmebånd vokst fram hus Buan Øien, som i tillegg til å være utøvende musiker også er utdanna cand.philol med hovedfag i musikk og han er ansatt ved Høgskolen i det som vel nå heter Trøndelag.

Buan Øien synger på uforfalska trønderdialekt og han er en bra historieforteller der både de evige temaene som kjærlighet og forhold står på menyen. Han forteller oss også at han har et engasjert forhold overfor de som til daglig ikke får så mye oppmerksomhet, men som definitivt fortjener det.

Musikalsk befinner vi oss fortsatt i et slags countryrock-landskap og de som tror at Buan Øien slekter på Åge Aleksandersen og DDE, har faktisk et poeng. Han er ikke der oppe verken som tekstforfatter eller vokalist foreløpig, av og til låter det også litt surt av vokalen, men inderligheten og ektheten og evnen til å formidle er så definitivt på plass.

Og reisefølget? Ikke overraskende er det i de aller beste hender som alltid når trommesjef Rune Arnesen, Stranger-tangentist Morten Huuse, elbasskløpper Mattis Kleppen og Norges mest brukte multiinstrumentalist, Geir Sundstøl er på plass.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ola Buan Øien

Slak line

Øya FonogramMusikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg